vlasnik restorana SOL

Mate Janković o požaru u centru Zagreba: 'U susjednom je prostoru. Evakuirali smo goste'

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mate Janković
Foto: Instagram
Mate Janković
Foto: Instagram: @matejankovic
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Autori Vecernji.hr, Hina
13.03.2023.
u 20:57
Inače, Janković je u veljači prošle godine u centru Zagreba otvorio restoran SOL tapas na hrvatski u kojem nudi, kao što i sam naziv sugerira, tapase na hrvatski način, a nedavno je na zagrebačkoj Trešnjevci otvoren i Institut za burgere by Mate Janković.
Pogledaj originalni članak

 Vatrogasci su ugasili su požar koji je u ponedjeljak buknuo u podrumu lokala Na Trgu bana Jelačića iz kojeg je izvađeno više plinskih boca, izvijestila je Javna vatrogasna postrojba Zagreb. 

O cijeloj situaciji oglasio se i Mate Janković, vlasnik restorana Sol koji se nalazi blizu mjesta gdje je izbio požar.

"Žao mi je obavijestiti goste SOL tapas na hrvatski da ne možemo raditi večerašnji servis. Zbog požara u susjednom prostoru prostor kavane i našeg restorana napunio se gustim, crnim dimom. Evakuirali smo goste, osoblje i zaustavili rad. Reakcijom vatrogasaca opasnost je otklonjena i sada čekamo povratak u prostor, čišćenje i pripremu lokala za normalno poslovanje koje nas sljedećih dana čeka. Žao mi je što nismo uspjeli o incidentu pravodobno obavijestiti goste koji s nama imaju večeras rezervaciju, ali prioritet je bio evakuirati prostor što prije dok nam je knjiga s rezervacijama ostala u objektu u koji još ne smijemo ući. Svi su dobro, a na kraju to je jedino važno"

 

Inače, Janković je u veljači prošle godine u centru Zagreba otvorio restoran SOL tapas na hrvatski u kojem nudi, kao što i sam naziv sugerira, tapase na hrvatski način, a nedavno je na zagrebačkoj Trešnjevci otvoren i Institut za burgere by Mate Janković.

Komentar

Nada Mirković: Jesam li jedina razočarana Oscarima i filmom koji nudi bijeg u psihodelične metaverzume?

Film "Sve u isto vrijeme", u kojem glavna junakinja u jednom trenutku baci u lice svom strogom, autoritarnom kineskom ocu da joj je ubio Radost, koju ona sad mora tražiti po različitim paralelnim svjetovima u koje se prebacuje, kao što već znate, osvojio je svih šest najvažnijih Oscara: za najbolji film, za režiju, za najbolji originalni scenarij, za najbolju glavnu i sporednu žensku ulogu te najbolju sporednu mušku ulogu.

U požaru koji je nastao nešto iza 19 sati nema ozlijeđenih, potvrdili su iz JVP-a Zagreb, a neslužbeno doznajemo kako se radi o popularnom baru Johann Franck. Plamen je u međuvremenu ugašen.

 

Građani koji su dojavili ovaj požar nisu vidjeli otvoreni plamen, no dolaskom na teren vatrogasci su uočili kako je požar nastao u podrumu te su izvađene dvije plinske boce. Vatrogasci su također gasili plamen jednim mlazom.

Požar, u kojem nije bilo ugroženih osoba, zaustavljen je i prigušen, a u tijeku je odimljavanje prostora, dodaju zagrebački vatrogasci.

Više detalja bit će poznato nakon očevida koji će biti obavljen u utorak prijepodne.

VIDEO Ništa od cajki: Sud u Istri zabranio koncert Duška Kuliša i prijatelja

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
!zagreb!
06:34 14.03.2023.

Gdje nabaljaš ekipu koja svira u JF.