Reakcije

Mia Dimšić: Bila sam dosta skeptična i činilo mi se kako neće to funkcionirati

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Dolazak uzvanika na dodijelu medijske nagrade Večernjakova ruža
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Opatija: Mia Dimšić ovogodišnja je pobjednica Dore
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Mia Dimšić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
25.03.2022.
u 12:55
Pjevačica se osvrnula na hrvatsku verziju pjesme "Guilty Pleasure" koju je publici predstavila na dodjeli Večernjakove ruže.
Pogledaj originalni članak

Mia Dimšić u svibnju će predstavljati Hrvatsku u Torinu na Eurosongu s pjesmom "Guilty Pleasure". Na nastupu na Dori Mia je pjesmu izvela na engleskom jeziku, a na dodjeli Večernjakove ruže publici je predstavila i hrvatsku verziju koja je obožavatelje oduševila i pohvalno su komentirali ovu verziju. 

- Jako mi je drago što se publici toliko svidjela verzija na hrvatskom, moram priznati da sam za početak i samu sebe iznenadila što mi se sviđa jer sam bila dosta skeptična oko prijevoda. Nikad dosad nisam bila do kraja zadovoljna kad bi se na hrvatsku verziju radio engleski tekst i obratno i činilo mi se da ova melodija neće funkcionirati s našom metrikom, ali uz puno muke i pažljivog rada na tekstu sve mi nekako štima. Tu je svakako najveća zasluga Damira Bačića koji se uhvatio ukoštac s tim prijevodom, ali odmah smo rekli da nećemo ništa ići doslovno prevoditi nego ćemo se ponašati kao da prvi tekst ne postoji i jednostavno pisati novi koji je u sličnoj tematici i drago mi je da nam je upalilo. Bilo je predivno izvoditi pjesmu akustično, onako kako je meni najprirodnije, na pozornici prekrasnog HNK - ispričala je Mia za Story. 

Odmah dan nakon pobjede na Dori Mia je s timom s HRT-a i ostalim suradnicima počela raditi na svim detaljima oko nastupa kojim želi zadiviti publiku i žiri u Torinu kako bi osigurala mjesto u finalu. 

VIDEO U petak je završila još jedna Večernjakova ruža: Pogledajte kakva atmosfera je vlada u HNK

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
ante555
13:23 25.03.2022.

One pjesmuljke sto je imala sve su na isti kalup, brzo dosadile, ova za euroviziju jos najgora