NAKAZA

Michael Jackson: "Spavam s djecom"

05.02.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Pop-zvijezda Michael Jackson priznaje u senzacionalnom britanskom dokumentarcu kako često spava s djecom na svom ranču Neverland u Americi i smatra da bi "cijeli svijet trebao tako postupati". Unatoč tome što je bio optužen za seksualno zlostavljanje, Jackson priznaje da je opsjednut djecom i izjavljuje: "Kad više ne bi bilo djece na zemlji, odmah bih skočio s balkona."

Jedna od najzagonetnijih pojava u svijetu estrade prvi put priznaje kako je njegovo treće dijete rodila zamjenska majka, koju Jackson nikad nije sreo. Premda je dijete bijele puti i svijetle kose, Jackson tvrdi da je majka crnkinja, no time, čini se, želi "potvrditi" teoriju - koju iznosi u dokumentarcu - kako se i on od crnca pretvorio u bijelca nekim "prirodnim putem". Jackson je najprije opovrgnuo da je imao plastične operacije, ali je poslije priznao kako je "operirao samo nos" i to "najviše dva puta". Jedinstven uvid u sve bizarniji život Michaela Jacksona dobio je novinar britanske TV kuće Granada Martin Bashir koji je nekoliko mjeseci pratio Jacksona i razgovarao s njim te je tako nastao dokumentarac oko kojeg se otimaju sve svjetske TV postaje. Dvanaestogodišnji dječak, kojeg je Bashir našao na Jacksonovu ranču, priznao je kako spava u pjevačevu krevetu. Jackson tvrdi da je u to vrijeme spavao u spavaćoj vreći na podu. Na pitanje smatra li normalnim da 44-godišnjak spava s djecom, Jackson odgovara kako se osjeća kao četverogodišnjak, a ne 44-godišnjak.

- Zašto se ne bi moglo dijeliti svoj krevet? Dijeljenje kreveta najdivnija je stvar koja se može učiniti - kazao je Jackson. Njegovo troje djece ne zna da bi u njihovu životu trebala postojati i majka jer Jackson smatra da im "ne treba".

Jackson se rasplakao zbog pitanja o njegovoj preobrazbi iz crnca u bijelca i molio mu se o tome ne postavlja pitanja. Tijekom odlaska u kupnju Jackson je u antikvarnici pokupovao 80 posto pokućstva i umjetnina, potrošivši 18 milijuna dolara.

Željko Toth

Pogledajte na vecernji.hr