Epizoda iz 1998. godine

Mnogi misle kako su Simpsoni predvidjeli tragediju Titana, ali producent otkriva pozadinu priče

Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
23.06.2023.
u 09:49
U toj epizodi emitiranoj prije 17 godina Homer je otpušten s mjesta sigurnosnog inspektora u nuklearnoj elektrani nakon što je stavio krafnu u reaktor, susreće svog oca i kreću u podmornicama u lov na blago...
Pogledaj originalni članak

Obožavatelji "Simpsona" vjeruju kako je ova animirana serija još jednom prorekla budućnost. Naime, na društvenim mrežama dijelili su se isječci iz epizode "Simpson Tide" iz 1998. godine i u toj epizodi Homer se nalazi u situaciji koja je mnoge podsjetila na nedavna događanja i tragediju koja se dogodila podmornici Titan koja je implodirala dok je ronila prema olupini Titanica.

U toj epizodi, emitiranoj prije 17 godina, Homer je otpušten s mjesta sigurnosnog inspektora u nuklearnoj elektrani nakon što je stavio krafnu u reaktor. Tada se susreće sa svojim ocem Masonom Fairbanksom koji je lovac na blago i njih dvojica ulaze svatko u svoju podmornicu te nailaze na olupinu golemog potopljenog broda prepunog blaga. Ali unosno otkriće postaje potencijalno tragično kada se Homer izgubi i ostane zarobljen u koraljnom grebenu.

Homer se pokušava osloboditi ali lampica u podmornici ga upozorava kako mu ubrzo nestaje kisika, onesvijesti se i za nekoliko dana probudi se u bolničkom krevetu. Mnogi su pomislili kako je ova epizoda predvidjela tragediju podmornice Titan, ali Mike Reiss, scenarist i producent serije ispričao je za New York Post kako mu je za ovu epizodu kao inspiracija poslužio film "Grimizna plima". 

– Taj nastavak sam ja pisao, ali zbilja sam zaboravio na njega. Istina je da nas je za "Simpson Tide" inspirirao film "Grimizna plima" koji je tada bio hit u kinima sa Geneom Hackmanom i Denzelom Washingtonom u glavnim ulogama – ispričao je Mike. Prošle godine Mike je također u podmornici Titan krenuo prema olupini Titanica i sada kaže kako je bio svjestan rizika kojem se izložio i rekao je kako je sa sobom ponio papir i olovku da može zapisati svoje šale u slučaju da nešto pođe po zlu.

VIDEO Pišek o svojem odlasku u Srbiju: Meni se to najviše zamjera. U Srbiji su inkluzivniji

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.