Tajanstvena mezimica

'Molitve su nam uslišene pa je Lidija s nama slavila Božić'

Foto: Marijan Delija
'Molitve su nam uslišene pa je Lidija s nama slavila Božić'
28.12.2009.
u 19:28
Prije šest godina pokušali smo posvojiti žensko dijete iz doma u Nazorovoj, ali su nas odbili jer smo prestari. Ipak, netko je uslišio naše molitve, pa je u naš život došla Lidija koja je Božić provela s nama u Zagrebu – objasnio nam je glazbenik nadaleko poznat po talentu da koncertni nastup pretvori u najstrastveniju dalmatinsku feštu.
Pogledaj originalni članak

Splitski pjevač Jasmin Stavros ne čeka Božić da bi ljude oko sebe razveselio dobrim djelom, on tako živi iz dana u dan već godinama. Dokazuje to i nepoznati podatak iz privatnog života skromnoga 55-godišnjeg glazbenika.

Jasmin i njegova supruga Žarka već tri godine skrbe za osmogodišnju djevojčicu Lidiju iz doma za nezbrinutu djecu na Vrhovcu koja je odavno postala najmlađi i najumiljatiji član obitelji.

 Prestari za posvojenje

 – Lidija je ljepota i toplina koja se dogodila našoj obitelji. Naravno, za to je zaslužna moja supruga koja je prije nekoliko godina s časnim sestrama pomagala Kući sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu na Vrhovcu, gdje je i upoznala djevojčicu.

Prije šest godina pokušali smo posvojiti žensko dijete iz doma u Nazorovoj, ali su nas odbili jer smo prestari. Ipak, netko je uslišio naše molitve pa je u naš život došla Lidija koja je Božić provela s nama u Zagrebu – objasnio nam je glazbenik nadaleko poznat po talentu da koncertni nastup pretvori u najstrastveniju dalmatinsku feštu. No pozitivnu energiju, za razliku od nekih javnih osoba, Jasmin ne pokazuje samo na nastupima nego u svemu čega se prihvati.

Samo da je pružiti pomoć

 – Lidiju smo svi zavoljeli jer je uvijek vesela, nasmijana, a opet mirno dijete. Znatiželjna je, svestrana, obožava plivati pa je Žarka vodi i na plivanje. Ovaj Božić nam je čitala priče iz dječje Biblije, uvijek si nađe zanimaciju. Moji sinovi Milo i Krešo obožavaju je – kazao je Jasmin koji je blagdane proveo u krugu obitelji u Zagrebu, a onda se požurio na koncert u klub Aurora u Primoštenu.

– Ma ona je naša mezimica i radost. Jako voli moje pjesme, ponosna je na mene i zove me “striček Jasmin”. Žarka mi kaže da se već počela hvaliti u domu na “moj račun” – kroza smijeh priča Stavros koji će u novogodišnjoj noći pjesmom razveseliti Korčulane u hotelu Liburnija na Korčuli. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Jana
Jana
07:37 29.12.2009.

Ovo je lijepa Božićna priča. Toliko dječice u domovima bi moglo naći topli dom i ljubav. u obiteljima koje ih žele. Koliko god se dom brinuo za njih nikada im ne može dati toplinu jedne obitelji. Osim toga djecu treba dati na usvajanje dok su još mala jer kasnije je to sve teže. Treba pomjeriti i godine dozvoljne za usvajanje. Životna dob se je dosta produžila i i to treba imati u vidu i promijeniti zakon. Stavrosu i bitelji puno sreće i Bžjeg blagoslova!