ivica čikeš

Nacionalni prvak mora mirovati nakon što mu je pozlilo: 'Osjeća se bolje'

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Kazališna sezona HNK Split otvorena je Gala koncertom opernih arija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Zagreb: Sve?anost dodjele Nagrada hrvatskog glumišta u Hrvatskom narodnom kazalištu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Dodjela nagrada Hrvatskog narodnog kazališta
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Dodjela nagrada Hrvatskog narodnog kazališta
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Dodjela nagrada Hrvatskog narodnog kazališta
11.03.2023.
u 16:42
Ivica Čikeš bio je dobro kad je stigao u kazalište, no iznenada mu je pozlilo prije početka predstave te se odmah obratio inspicijentima. U pomoć su mu pristigli liječnici koji su bili u publici koji su zaključili da mu je tlak izrazito visok te pozvali Hitnu.
Pogledaj originalni članak

Nacionalnom prvaku splitskog HNK Ivici Čikešu (59) sinoć je pozlilo prije nastupa na premijeri opere 'Mila Gojsalića' Jakova Gotovca zbog čega je predstava prekinuta. Ivica je bio dobro kad je stigao u kazalište, no iznenada mu je pozlilo prije početka predstave te se odmah obratio inspicijentima, rekla je za 24 sata Jelena Bosančić, asistentica redatelja Ozrena Prohića. Inspicijenti su se potom obratili njoj te je ona nakon prvog dijela pozvala šefa Hitne pomoći Split, dr. Lea Luetića i predstojnicu Klinike za unutarnje bolesti, dr. Danielu Marasović Krstulović, koji su sjedili u publici.

- Nasreću, oni su naša stalna premijerna publika. Doktori su Ivici odmah izmjerili tlak, koji je bio strašno visok, pa smo pozvali Hitnu - dodaje Bosančić. Tijekom pauze između prvog i drugog dijela predstave, Bonačić i ravnatelj Opere, Jure Bučević, obavijestili su publiku da je opernom pjevaču pozlilo i da se predstava trenutačno ne može nastaviti.

- Prvi dio premijere je bio odličan - rekao nam je kratko dirigent opere "Mila Gojsalića" Ivo Lipanović, koji želi što brži oporavak kolegi. Kako kaže asistentica redatelja, Čikeš je nakon pregleda u bolnici pušten na kućnu njegu.

- Naputak doktora je mirovanje, a Ivica se već sad osjeća bolje - kazala je. Budući da Čikeš nema zamjenu za svoju ulogu, nije poznato kad će biti iduća izvedba.

- Tijekom dana ćemo odlučiti o nedjeljnoj izvedbi, razgovarat ćemo s Ivicom i redateljem - objasnila je Bosančić.

Inače, Čikeš je prevezen na Odjel neurologiji u splitski KBC, a tijekom večeri iz bolnice su poručili da se osjeća bolje. 

VIDEO Mojmira Pastorčić otkrila što se dogodilo u RTL Direktu

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.