PROMO

Najbolje ocijenjeni film u karijeri Demi Moore ostvario najveće kino otvaranje!

Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca
Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca
Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca
Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca
Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca
Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca
Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca
23.09.2024.
u 10:28
Šokantni horor SUPSTANCA ovog je vikenda započeo s prikazivanjem paralelno u hrvatskim i američkim kinima!
Pogledaj originalni članak

Proteklog vikenda u hrvatskim kinima pričalo se samo o jednom filmu - SUPSTANCI. Riječ je o novom hororu s Demi Moore u glavnoj ulozi koji je u ovom trenutku prema ocjenama na popularnim stranicama Rotten Tomatoes te IMDb.com najbolje ocijenjeni film u njezinoj kompletnoj karijeri. Točnije, na Rotten Tomatoes stranici film je do danas dobio 90% pozitivnih ocjena kritike, a na stranici IMDb.com film ima prosječnu ocjenu 8,0/10. Nije niti čudo, jer se radi o ulozi za koju se kritičari uglavnom slažu da je najkvalitetnija koju je Demi Moore ikada pokazala na velikom platnu. Pored same glume ne samo Moore već i “senzacionalne” Margaret Qualley, kritičari učestalo ističu kvalitetu scenarija u vidu društvenog komentara te fantastičan rad odjela šminke premda mnogi naglašavaju da se radi o poprilično šokantnom tjelesnom hororu zbog iznimno eksplicitnih scena prikaza intervencija na ljudsko tijelo koje definitivno nisu za osjetljivije gledatelje.

Demi Moore glumi još od osamdesetih godina prošlog stoljeća, a tijekom svoje karijere imala je velike hitove, ali i još veće promašaje. Do SUPSTANCE njezini najveći uspjesi svakako su bili filmovi “Duh” te “Malo dobrih ljudi” (oba filma bila su nominirana za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma godine), a u novije vrijeme Moore je nastupila u hvaljenim naslovima “”Nepodnošljiva težina golemog talenta” (film sniman u Hrvatskoj) te “Crni ponedjeljak”. Ipak, SUPSTANCA je prema kvaliteti nadišla sve njezine dosadašnje hitove te postala pravim povratničkim hitom za ovu 61-godišnjakinju i u devedesetima najplaćeniju glumicu na svijetu kad je za ulogu u komediji “Striptiz” dobila tada rekordnih 12,5 milijuna dolara honorara.

Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca

Proteklog je vikenda skupa s pretpremijernim projekcijama koje su održane u nekoliko gradova tijekom kolovoza horor SUPSTANCU u hrvatskim kinima pogledalo blizu 2.500 gledatelja. Ovaj je rezultat tim veći kad se uzme u obzir činjenica da je film prikazan u ograničenom broju CineStar kina (Zagreb, Osijek, Rijeka i Split) te da u mnogim gradovima u kojima postoji samo jedna kino dvorana tek treba biti prikazan. Unatoč tome, radi se o najboljem kino otvaranju nekog filma u distribuciji MCF Hrvatska do danas, lokalnog filmskog distributera koji na hrvatskom tržištu ne postoji niti pune tri godine. Nesumnjivo je da će se o filmu nastaviti širiti pozitivne riječi pa tako niti rezultat u narednim tjednima svakako neće izostati čime slobodno možemo zaključiti da se u domaćim kinima konačno pojavio hit koji nije proizvod velikog holivudskog studija, već nezavisne produkcije.

Foto: Promo
Demi Moore - Supstanca

Podsjetimo, scenaristica i redateljica filma je Coralie Fargeat, francuska filmašica kojoj je SUPSTANCA tek drugi dugometražni film u karijeri, a koja je upravo za njega ove godine na festivalu u Cannesu osvojila nagradu za najbolji scenarij. S obzirom na pedigre koji film trenutno uživa, činjenicu da pozitivne kritike ne prestaju pristizati, horor SUPSTANCA već se sada smatra jednim od favorita za predstojeću sezonu filmskih nagrada, prvenstveno one najprestižnije u svijetu filma - Oscara.

Šokantan horor SUPSTANCA u domaćim kinima možete pogledati već danas!

OBJAVLJENI DETALJI

VIDEO Predstavljena velika porezna reforma: Evo tko će plaćati porez na nekretnine, a kome rastu plaće

Ministar Primorac je predstavio popis šest zakonskih akata koji se mijenjaju: Zakon o lokalnim porezima, Zakon o porezu na dohodak, Zakon o doprinosima, Opći porezni zakon, Zakon o Poreznoj upravi i Zakon o porezu na dodanu vrijednost. Ministar je zatim prošao kroz svaki od elemenata koje mijenja u ovom poreznom sustavu. Prvi, po njegovu mišljenju i najvažniji, jest unaprjeđenje sustava oporezivanja nekretnina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr