Plácido Domingo jučer je u Dvoranu Lisinski ravnao Verdijevim djelom Messa da Requiem i bio je to njegov prvi nastup u Hrvatskoj u ulozi dirigenta. Domingo je dosad surađivao s hrvatskim umjetnicima Ružom Pospiš-Baldani, Vladimirom Ruždjakom i Vjekoslavom Šutejom, a ovaj put je ravnao Simfonijskim orkestrom i Zborom Hrvatske radiotelevizije uz soliste Lanu Kos, Jelenu Kordić, Filipa Filipovića i Ivicu Čikeša.
Poslije koncerta Domingo je uživao na večeri u jednom od najboljih zagrebačkih restorana Theatrium by Filho. U atriju Zagrebačkog kazališta mladih, Filip Horvat nudi inovativno gastronomsko iskustvo u modernom ali dramatičnom kazališnom interijeru čiji je jesenski meni već oduševio brojna nepca, pa tako i ono proslavljenog Plácida Dominga.
- Došao sam do odluke da definitivno zadržim Beef Wellington, risotto i tartar od bifteka, wiener schnitzel, pečenu teletinu na Theatrium način i tiramisu. Kad pogledam unatrag, ovo je najkraća lista klasika koje moji gosti preferiraju i kojima se uvijek vraćaju. Za mene kao mladog kuhara i moj tim to je veliko priznanje. - otkrio nam je nedavno chef Horvat što će od svojih klasika zadržati na novom jesenskom meniju kojeg je upotpunio s još 11 novih jela. Jesen je zamislio u veselom tonu, a glavna tema koja se provlači kroz jelovnik su baloni.
Zanimljivo da se svi pjevači, kad ostare i više ne mogu pjevati, hvataju dirigentskog štapića. Kao da je dirigiranje nešto što svi mogu raditi. A vidjelo se i sinoć da to baš i nije tako.