IZA NJE JE TEŽAK PERIOD

Nakon završetka kemoterapije Kate Middleton se vratila kraljevskim dužnostima

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Autori Vecernji.hr, Hina
20.09.2024.
u 06:30
Princeza od Walesa održala je ovo poslijepodne sastanak o djetinjstvu u dvorcu Windsoru", navodi se u izviješću objavljenom u utorak navečer
Pogledaj originalni članak

Princeza Kate sudjelovala je u utorak u Windsoru na sastanku o djetinjstvu, vrativši se službenim dužnosnima nekoliko dana nakon završetka kemoterapije. Supruga princa Williama, nasljednika britanskog prijestolja, ponovno je u službenom izviješću obveza kraljevske obitelji, prvi put od 9. rujna kada je u video poruci objavila da je završila s kemoterapijom.

"Princeza od Walesa održala je ovo poslijepodne sastanak o djetinjstvu u dvorcu Windsoru", navodi se u izviješću objavljenom u utorak navečer. Riječ je, po pisanju britanskih medija, prvoj službenoj aktivnosti ove godine 42-godišnje princeze, čiji će program rada biti još neko vrijeme ublažen.

Princeza Kate iznenada se povukla iz javnosti nakon Božića 2023. Hospitalizirana je u siječnju zbog operacije abdomena, a u ožujku je objavila da boluje od raka, ali nije rekla koje vrste. U javnosti se prvi put ponovno pojavila 15. lipnja na rođendanskoj paradi kralja Karla. Pozdravila je mnoštvo s balkona Buckinghamske palače s kraljevskom obitelji.

Potom je početkom srpnja bila na finalu Wimbeldona gdje je pobjedniku, Španjolcu Carlosu Alcarazu, uručila trofej. Objavivši 9. rujna da je završila s kemoterapijom, Kate je rekla da se želi "brzo vratiti na posao i nastaviti s javnim aktivnostima u mjesecima koji dolaze kada bude mogla".  - Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje što sam konačno završila svoju kemoterapiju - istaknula je princeza od Walesa dok šeće sa svojom obitelji. - Moj put do izlječenja i potpunog oporavka je dug i moram nastaviti svaki dan biti hrabra - dodaje Kate te kaže da je unatoč teškim trenucima njezino iskustvo dalo "ponovni osjećaj nade i cijenjenja života".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.