Samouvjerena, ambiciozna, svestrana i lijepa – osobine su koje krase Nastasju Fišter, natjecateljicu kulinarskog showa “Masterchefa” u kojem nas svakodnevno zadivljuje maštom za štednjakom. A ljubav prema sjeckanju, prženju, flambiranju ili filetiranju 22-godišnja Zagrepčanka u sebi je otkrila apsolutno sama.
– Ljubav prema hrani i kuhanju došla mi je kao i ljubav prema umjetnosti. Mislim da je kulinarstvo samo još jedna grana umjetnosti uz modu, fotografiranje i slikanje kojima se bavim. Jedina razlika jest to što su u kulinarstvo uključena apsolutno sva osjetila pa mi se ono čini višestruko zanimljivijim – kaže Nastasja i nastavlja:
– U mojoj obitelji nema tradicije kuhanja niti sam imala nekoga, primjerice na moru, od koga sam mogla naučiti više o spremanju ribe. Sve što znam naučila sam pomoću kuharica i televizijskih kulinarskih emisija, a i prvo jelo koje sam ikada skuhala – dakle jaja na oko – spekla sam sama.
Prava je maherica u spravljanju pita, razvlačenju tijesta i spajanja nespojivog. Obožava umake i ne voli više puta kuhati isto jelo nego stalno pomiče granice i traži nove okuse. No, postoje neke namirnica i načini pripreme hrane koje su joj zasad još muka.
– Kolači su mi donedavno bili pravi stres! Kod njih mi je najveći problem što ih ne možeš raditi od oka nego postoje pravila i u njihovoj pripremi imam manje slobode. A kada govorimo o namirnicama, tu mi pak stres stvara meso jer nikada ne znam hoće li na kraju ispasti presirovo ili prežilavo – iskreno otkriva Nastasja.
Studentici treće godine Učiteljskog fakulteta strogi žiri u jednoj od emisija prigovorio je zbog kose koja joj pada na lice, što u kuhinji nije nikako poželjno. No, da se od nje traži da skrati kosu zbog uspjeha u showu, njezin bi odrješiti odgovor bio:
– Nikada ne bih pristala ošišati svoju kosu! Postoje špangice i gumice kojima je mogu obuzdati dok kuham.
Ipak, do eventualne pobjede i te kako joj je stalo, a da se to i dogodi, kaže, plakala bi kao kišna godina od sreće i dugo ne bi vjerovala u to nego bi mislila da je netko zeza. No neovisno o ishodu showa, djevojka koja tvrdi da bi za dobar kuharski posao bila spremna ostaviti sve i otputovati sama na drugi kraj svijeta već sada u glavi ima jasan san koji želi ostvariti.
– Želim upisati i završiti kulinarsku akademiju u New Yorku i raditi baš to u životu. Da pohađam tu akademiju nije mi nitko posebno savjetovao. Pronašla sam je sama na internetu i prošlo ljeto otputovala tamo te je razgledala. Jako mi se svidjela i vidim se tamo. Osim toga, san mi je i na neko vrijeme otići u Kinu i završiti učenje kineskog jezika – tvrdi buduća profesionalna kuharica.
Nastasja se bavi i modelingom i lice je koje je krasi mnoge reklame i kampanje, a pokrenula je i vlastiti projekt “Imamo razloga za osmijeh” koji potiče mlade djevojke da njeguju prirodan izgled. Njen život ispunjen interesima hvale je vrijedan, no ambicioznost joj je donijela i loša iskustva.
– Jako često osjećam neke zle poglede ljudi na sebi, ali mene zaista svašta zanima, što mnogi očito ne mogu razumjeti. Često osjetim nepravdu i sumnju u mene jer sam mlada. Zbog toga mi je drago da sam upala u ovaj show da svima pokažem što mogu – kaže Nastasja.
Kako je mnogo toga zanima, nema vremena ni za ljubav, a o tome je li ikada dečke zavodila na temelju one stare izreke da ljubav ide kroz želudac – kaže:
– Nemam dečka i trenutačno nisam uopće zainteresirana za vezu. A što se tiče dosadašnjih iskustava s njima, moje kuhanje imalo je veliki utjecaj na naša druženja, no je li baš ono bilo presudno za ljubav ili je presudilo nešto drugo, to bi trebalo pitati njih!
zgodna cura..., i puno ljepša prirodna, nego sa šminkom....