Kako se bliži finale RTL-ova kulinarskog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!”, tako i atmosfera za štednjacima postaje sve uzavrelija. No natjecateljski duh među kandidatima, koliko god da je probuđen, i dalje gubi u srazu s prijateljstvom koje se razvilo među preostalih petero natjecatelja. Da je atmosfera na snimanju odlična, vidi se i na malim ekranima, a posebno je simpatičan odnos koji imaju natjecateljica Natalija Kuzman i član žirija Tomislav Špiček.
Gospođa Mubera joj nije sjela
– Mislim se vidi da se lijepo zezamo i nikada kritike ne shvaćam negativno. Kad gospodin Špiček uputi kritiku, uvijek je opravdana i pozitivna. Isto je tako i s gospođom Željkom koja je izrazito korektna, a od njih oboje se zbilja može puno naučiti ako ih se pozorno sluša – priča 38-godišnja Natalija. U dosadašnjem dijelu showa najviše se mučila s bosanskim tjednom jer su joj okusi te kuhinje bili nepoznati.
– Moram iskreno priznati da mi ni gospođa Mubera koja je u tom tjednu bila gost žirija nije najbolje sjela. Mislim da je imala previsoke kriterije i da nije razumjela da smo mi ipak amateri – priča Natalija. Za razliku od bosanske kuhinje, na jela iz zagorskog tjedna jako je ponosna.
– Uglavnom sam zadovoljna svim jelima koje sam radila s kukuruznim brašnom – kaže Natalija. O odnosu s drugim kandidatima govori u superlativima, ali...
– Svi se super slažemo, međusobno si pomažemo i vjerujem da ću s nekima ostati u kontaktu, no daleko je to od pravog prijateljstva jer sam ja osoba koja nekog mora jako dobro upoznati da bi ostvarila prijateljstvo. Nažalost, mi nismo imali dovoljno vremena za to – kaže Natalija koja će se nakon završetka showa vratiti u svoje Drnje, mjesto pokraj Koprivnice, gdje je čekaju suprug i 18-godišnji sinovi blizanci, Luka i Matija.
Obitelj je ponosna
– Oni su ponosni na sve što sam dosad pokazala i još su mi i prije govorili da se prijavim na neki show. Mi se i inače volimo družiti u kuhinji – prepričava Natalija koja preferira kuhati tradicionalna jela, zbog čega se i odvažila na sudjelovanje u “Tri, dva, jedan - kuhaj!”
– Moji sinovi su sada u srednjoj školi u Čakovcu, kući dolaze vikendom pa tada kuham cijeli meni, od predjela do deserta. A tijekom tjedna suprug i ja smo sami i često skuham neko varivo za dva dana. Jedino što ne jedem i ne volim kuhati jest grah koji onda suprug sam sebi priprema – smije se Natalija. Kuhati je počela još kao djevojčica i to uz svoju baku koja je pripremala hranu po svadbama, a mnoge njezine trikove i danas koristi.