3,2,1 KUHAJ

Natjecatelji šokirani: žiri im sakrio jaja, luk i krumpir!

Foto: RTL
3,2,1 kuhaj
Foto: RTL
3,2,1 kuhaj
Foto: RTL
3,2,1 kuhaj
Foto: RTL
3,2,1 kuhaj
14.03.2018.
u 14:35
„Jaja, luk i krumpir su namirnice koje se koriste svakodnevno u kuhinji. No, treba ih potaknuti da razmišljaju u drugom smjeru. Na primjer, za domaću tjesteninu mogu koristiti prašak za pecivo umjesto jaja, a mogu pohati meso u tempuri umjesto klasičnog stila. Dakle, da se i od drugih namirnica napraviti prilog…“, kaže Tomislav Špiček,
Pogledaj originalni članak

Janković, Pažanin, Špiček i Domitrović Sabo pobrinuli su se da natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' večeras napokon uključe moždane vijuge i počnu kreativno razmišljati što će i kako skuhati.

Današnji izazov stvorit će omanju paniku na setu omiljenog kulinarskog showa. Kako bi im istrenirali maštu, u Sparu namjerno nema krumpira, jaja i luka. Čini se da je žiriju dosta jednih te istih priloga i pohanog mesa.

„Jaja, luk i krumpir su namirnice koje se koriste svakodnevno u kuhinji. No, treba ih potaknuti da razmišljaju u drugom smjeru. Na primjer, za domaću tjesteninu mogu koristiti prašak za pecivo umjesto jaja, a mogu pohati meso u tempuri umjesto klasičnog stila. Dakle, da se i od drugih namirnica napraviti prilog…“, kaže Tomislav Špiček, koji ovim potezom želi doznati znaju li natjecatelji improvizirati i koliko su kreativni jer se slične situacije lako mogu dogoditi u profesionalnim kuhinjama.

„Nadali smo se da ćemo uz finu, sočnu teletinu pripremiti i malo krumpira na svinjskoj masti. Odjednom – BUM! U dućanu nema većine namirnica koje nam trebaju! Što ćemo sad skuhati, kakav prilog napraviti?“, u šoku su ostali natjecatelji, koji su u dućanu ostali duže nego obično. Bili su primorani na licu mjesta promijeniti recept, pa čak i moliti druge kuhare amatere da im se smiluju i „posude“ koju namirnicu.
Kako izgleda borba za imunitet kada nemaš osnovnih sredstava za bitku? Hoće li dežurni kuhar Špiček uskočiti natjecateljima u pomoć? Smiješi li se još koja desetka na kuhači?

Previše pitanja, a do odgovora treba pričekati 20 sati, kada na RTL-u počinje nova epizoda kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“.

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
Brestje93
14:59 14.03.2018.

i ja se šlogiro