kinoklub

Ne palimo se na cure koje su samo privjesci, tražimo nekog zabavnog!

Foto: Kinoklub
kinoklub (1)
Foto: Kinoklub
kinoklub (1)
Foto: Kinoklub
kinoklub (1)
Foto: Kinoklub
kinoklub (1)
Foto: Kinoklub
kinoklub (1)
Foto: Kinoklub
kinoklub (1)
01.11.2010.
u 12:51
- Malo nam je smiješno kad najavljuju “prvi veći samostalni koncert”, a mi smo već odradili stotine svirki - veli Luka koji je prvu pjesmu napisao sa 16 godina, pa je tako i u KinoKlubu glavni tekstopisac.
Pogledaj originalni članak

Organizatori koncerata po klubovima u Zagrebu i ostatku Hrvatske otkrili su čarobnu formulu: ako želite napuniti klub, pozovite KinoKlub! Sastav koji je nastao iz čiste zafrkancije prije dva tjedna napunio je i zagrebački klub Jabuka, okupljalište ljubitelja hardrocka i punka. Na nastupu, doduše, nije bilo onoliko stalnih gostiju koji Jabuku posjećuju još od osamdesetih kao inače, no zato je klub bio krcat novim klincima.

- Neki su došli u maminoj pratnji, a ispred je sve bilo puno roditelja koji su došli po svoju djecu - kroz smijeh kaže Damjan Spajić, gitarist grupe čiji drugi singl “Vrati se u Zagreb” s debitantskog albuma “Ajmo klinci” osvaja vrhove glazbenih ljestvica, a refren pjesme “Za nju” svima se mota po glavi. Mnogi bi rekli da su KinoKlub još jedne instant-zvijezde koje će pasti u zaborav nakon dva, tri hita, no njihov uspjeh nije došao preko noći. Dečki sviraju gotovo deset godina. Basist Tomislav Šušak i bubnjar Dinko Sinovčić imaju još jedan bend, a gitarist svira u još dva benda. Pjevač Luka Tomas radi i na samostalnom projektu.

- Malo nam je smiješno kad najavljuju “prvi veći samostalni koncert”, a mi smo već odradili stotine svirki. Gotovo da nema kluba u Zagrebu u kojem nismo svirali - veli Luka koji je prvu pjesmu napisao sa 16 godina, pa je tako i u KinoKlubu glavni tekstopisac.

- Ako je nešto fakat loše, kažu mi: “Ti si debil, ne može ići tako”, pa onda to zajedno promijenimo - otkriva pjevač princip po kojem grupa djeluje i nastavlja: - Naši su tekstovi banalni i jednostavni te govore o problemima koji muče mlade: odrastanju, ljubavima, prijateljstvima, izlascima, prekidu veze, kad se napiješ pa bude problema... To je pop-punk, tko je tu uopće vidio komplicirati?

Da osnivanjem mainstream benda četvorica prijatelja, koji su počeli svirati u puno žešćim, hard core, metal core i hard rock bendovima, nisu ništa očekivali, već se samo poželjeli dobro zabavljati, otkriva i ime grupe Ajmo klinci, koje su ubrzo preimenovali u naziv kluba u kojem su se 25-godišnjaci okupljali kao srednjoškolci. - Sviramo pop i ne sramimo se toga! - odlučno tvrde. A gdje je četvorica mladih zgodnih glazbenika, tu su i obožavateljice. - Čudan je osjećaj kad na koncertu vidiš djevojku koja plače zbog tebe - skromno će Damjan.

Kad su posrijedi ljubavne veze, on i Luka imaju sličan ukus. - Ne želimo cure koje će nam biti samo privjesci, hoćemo zabavne i zanimljive - kažu uglas.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.