Nisam još razmišljao o selidbi u Zagreb, ali nikad se ne zna, svako vrijeme nosi svoje, no zasad mi je ovako jako dobro - priznaje Ivan Pažanin, jedan od članova žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj'.
- Vodim restoran u Splitu, a televizijski dio odrađujem u Zagrebu. Ljeti sam u Dalmaciji, zimi u metropoli i vjerujem da je to ono što bi većina Hrvata voljela - priznao je Ivan, koji obožava splitske rituale i ne bi ih mijenjao nizašto pa tako svaki slobodan trenutak koristi za južne krajeve.
Iako zbog posla Pažanin često mora svoj voljeni Split zamijeniti Zagrebom, kaže kako se dugoročno ne bi mogao zamisliti u metropoli.
- Meni je važno da je sunčano i da je more u blizini. Ćakula na rivi nikada se ne propušta, a naročito ako je večer prije igrao Hajduk, onda se zna o čemu se priča. Mislim da ta morska arija spašava - pojašnjava Pažanin.
- Stvarno mi nije jasno kako je došlo do toga da su Dalmatinci lijeni, tko je to izmislio? Barem ja za sebe ne bih rekao da sam lijen. A temperamentan jesam, po tome sam tipičan Dalmatinac, ali se time i ponosim. Jednostavno, tako živim - zaključio je.
Šta je toliko ljepo da pišete naš zgodni kuhar, možda naočale?