Amber Tamblyn

Nova članica tima dr. Housea čista je suprotnost svom mentoru

amber tamblyn
amber tamblyn
amber tamblyn
amber tamblyn
15.04.2012.
u 10:01
Glumicu koja u seriji “Dr. House” tumači moralnu studenticu Marthu M. Masters na pisanje pjesama potaknuo je obiteljski prijatelj, glazbenik Neil Young, a glumi ju je podučavao Dennis Hopper
Pogledaj originalni članak

Deset godina otkako je odigrala lik problematične tinejdžerice Emily Bowen-Quartermaine u najdugovječnijoj američkoj sapunici “General Hospital” koja se emitira od 1963., 28-godišnja glumica Amber Tamblyn opet je među liječnicima. Ovaj put i sama je odjenula bijelu kutu u ulozi studentice medicine Marthe M. Masters kao nova članica liječničkog tima serije “Dr. House”. Potpuno drukčija od ostalih članova ekipe koju predvodi nerijetko nepodnošljivi genijalac Gregory House, Amber i u privatnom životu cijeni posebnost.

Za razliku od mnogih slavnih dama kojima su bore noćna mora, za umjetnicu rođenu u Santa Monici u Kaliforniji one su znak ljepote.

– Bore i nježna, starija lica znak su mudrosti, a mudrost je najveći znak ljepote – smatra Amber. Glumački talent naslijedila je od oca Russa Tamblyna, poznatog po ulogama u filmskim klasicima “Priča sa zapadne strane” i “Sedam nevjesta za sedmoricu braće”. Zanat je pekla u serijama “Buffy, ubojica vampira”, “Boston Public”, “CSI: Miami” i “Bez traga”, a onda je uslijedila glavna uloga u fantastičnoj seriji “Dodir s neba”. Uloga tinejdžerice Joan Girardi kojoj se ukazuje Bog 2004. donijela joj je nominaciju za Emmy i Zlatni globus te je postala druga najmlađa glumica nominirana za Emmy u kategoriji najbolje glavne glumice u seriji. Umjetnica dječjega lica kreativnost izražava i kroz pisanje poezije. Dosad je objavila dvije zbirke pjesama i redovita je sudionica na čitanjima poezije u Kaliforniji. Imala je od koga i učiti. Kanadski kantautor Neil Young obiteljski je prijatelj, kao i glumac Dennis Hopper te redatelj David Lynch. Da ima istančan glazbeni ukus, Amber je dala do znanja izjavom:

– Pomisao da je netko poput Britney Spears uzor tinejdžericama žalosna je i zastrašujuća. Britney je simbol neumjetnika. Nema što ponuditi osim grudi i stražnjice.

Glumica smatra da bi djevojkama bilo pametnije da se ugledaju na Avril Lavigne, čija je obožavateljica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.