uspješni tenisač

Novak Đoković ovu namirnicu konzumira svaki dan, a smatra je najvećom tajnom svoje prehrane

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Instagram
Foto: Reuters
01.08.2023.
u 10:10
U svojoj knjizi "Serviraj za pobjedu" iz 2013. Đoković je otkrio da je novozelandski manuka med jedna od najvećih tajni njegove prehrane, a konzumira ga tako da svako jutro pojede dvije žličice ovog meda uz veliku čašu vode sobne temperature.
Pogledaj originalni članak

Prehrana poznatih sportaša intrigira medije, a posebno često spominje se prehrana tenisača koji na terenu pokazuju veliku izdržljivost i snagu. Upravu tu izdržljivost mnogi pripisuju hrani koju jedu, a obroci su im često ustaljeni. Tako je i s Novakom Đokovićem za kojeg je poznato da pazi na bezglutensku prehranu zbog celijakije s kojom se bori.

Osim toga, Novak pokušava unijeti što više biljnih namirnica, iako se nikada nije deklarirao kao vegan ili vegetarijanac, jer smatra da su to "etikete koje se krivo tumače". Ipak, ističe kako su biljke osnova njegove prehrane, a mediji su prije nekoliko godina pisali kako se Novak i Jelena Đoković apsolutno nikada ne koriste tvorničkim, tj. rafiniranim šećerom u prehrani.

To ne znači da u njihovu domu nema ugljikohidrata. Kako piše portal Ocinator, izbjegavaju prerađene šećere kojih ima u slatkišima i gaziranim pićima. No, to ne znači da si Novak s vremena na vrijeme ne priušti slatko – za vrijeme mečeva u torbi uvijek ima datulje, voće koje sadrži puno prirodnog i nerafiniranog šećera, ali najviše fruktoze.

U svojoj knjizi "Serviraj za pobjedu" iz 2013. Đoković je otkrio da je novozelandski manuka med jedna od najvećih tajni njegove prehrane, a konzumira ga tako da svako jutro pojede dvije žličice ovog meda uz veliku čašu vode sobne temperature. Osim toga, ponekad ga uzima tijekom dana, kao i na terenu između setova.

VEZANI ČLANCI

Ovaj med ima jak okus, koji se obično opisuje kao "bogat, cvjetni i složen", a studija objavljena 2014. u American Journal of Therapeutics napominje da stručnjaci istražuju jedan organski spoj koji bi potencijalno mogao pomoći kod raznih infekcija.

Manuka med poznat je po visokom sadržaju vitamina B kompleksa, kalcija, bakra, željeza, magnezija, kalija, natrija i cinka.

Osim toga, Novak svako jutro popije limunadu kako bi mu tijelo izbacilo nezdrave tvari.

Podsjetimo, Daily Mail nedavno je objavio kako je Novak dodao još jedan segment u svoju dnevnu rutinu. Najnoviji dodatak dnevnome rasporedu jest 20 minuta joge i meditacije nakon koje slijede istezanja i vježbe disanja kako bi opustio tijelo. Potom izlazi na teren i započinje s tenisom.

VIDEO Ella Dvornik oglasila se nakon novih šuškanja o bračnim problemima: 'Što mene sve dočeka'

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar CroViper
CroViper
10:41 01.08.2023.

Mislim ipak da je najveća tajna njegove ishrane "Čičina rakija"!

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
11:09 01.08.2023.

Dokle???

DU
Deleted user
12:01 01.08.2023.

Chetnikovanje?