Serija Joška Lokasa

Publika voli 'Nestale', potvrđuju to i podaci o gledanosti

Foto: HRT
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
04.02.2020.
u 15:25
Serija je također imala i visok udio u gledanosti (SHR) od 21,2 posto, što znači da ju je gledalo više od petine svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima, a ujedno je riječ i o jednom od najboljih otvaranja nekog domaćeg dramskog sadržaja u posljednjih nekoliko godina.
Pogledaj originalni članak

"Nestali", nova, četverodijelna mini dramska serija, čije je prikazivanje počelo jučer na Hrvatskoj radioteleviziji, imala je sjajan početak te ju je gledalo 422.025 ljudi, pokazuju podaci o gledanosti tvrtke AGB Nielsen.


 

Serija je također imala i visok udio u gledanosti (SHR) od 21,2 posto, što znači da ju je gledalo više od petine svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima, a ujedno je riječ i o jednom od najboljih otvaranja nekog domaćeg dramskog sadržaja u posljednjih nekoliko godina. 

Posrijedi je domaća dramska serija koja, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minute, donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ostali iza neprijateljskih linija, odsječeni od ostatka svoje jedinice.

Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih  sukoba, pokušavaju pronaći put kući i svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi. 

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu postali su svjesni važnosti prijateljstva, žrtovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu. 

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. Serija se prikazuje ponedjeljkom u 21 sat na HTV1.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

DU
Deleted user
15:54 04.02.2020.

Nadam se da je ovo pogledao Vrdoljak i ekipa koja je snimala ratne scene. Ova serija i Broj 55 su svjetlosna godina bolje od Generala.

Avatar Uskok
Uskok
16:16 04.02.2020.

Zamisli ti...serija koja ima dobre glumce, dobre dijaloge, uvjerljiva je u prikazu onoga što prikazuje i ima uredu specijalne efekte i nije protuhrvatska na Hrvatskoj televiziji ima najbolju gledanost zadnjih godina...ko bi rekao...PS. HRT-ovci vidite što se događa s BBC-ijem u Britaniji...rekordno niska gledanost, otpuštaju ljude, premijer Johnson razmišlja da im ukine pretplatu...sve jer su otišli na ratni put "radikalnog ljevičarenja"...to ne prolazi osim s državnim subvencijama...kao i yugo kultura u Hrvatskoj. A onda je lagano zavrnuti pipu kad postoji većinska volja u narodu...ako Johnson ukine pretplatu BBC-iju gotovi su. A većina Britanaca će to podržati. Praemonitus, praemunitus...

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
16:31 04.02.2020.

Ovom Miliću već treba dat slijedeći film da radi. Što god hoće. Kao i Buriću. Ili Knjazu. To su majstori onog što rade. Tu nema razmišljanja...