ATP Croatian Open

Oliver Dragojević: Na teniskom terenu bio sam temperamentan

Foto: Pixsell
oliver (1)
Foto: Pixsell
oliver (1)
Foto: Pixsell
oliver (1)
07.07.2012.
u 08:00
– Obično spavam na brodu, tamo inače volim dočekati zoru jer je to čista uživancija. Kasnije mi se pridruži supruga Vesna, sinovi sa suprugama i dicom, i onda se lipo otisnemo na pučinu.
Pogledaj originalni članak

Nastupom na ATP Vegeta Croatia Open Umag Oliver Dragojević će spojiti ugodno s korisnim, jer uz to što će zabavljati publiku, kao veliki obožavatelj tog sporta i sam će uživati u teniskim mečevima.

– Tenis sam igrao dvadeset godina, uglavnom u parovima, a nagrada pobjedniku bila bi večera. Jedno vrijeme igrao sam sa sinovima, a kad im je dosadilo, prebacili smo se na nogomet, tako da sad tenis samo gledam ispred ekrana ili uživo – kaže splitski pjevač kojemu je reket prije bio obavezni dio prtljage kad je išao na putovanja. Kaže da je bio solidan igrač kojemu je tenis služio kao dobar kondicijski trening, ali bez obzira na to što je igrao samo iz gušta, znao je izgubiti živce.

– Uvijek bih se uspio naživcirati, ali bez temperamenta ne valja ni igrati ovaj sport – objašnjava Oliver dodajući kako ga je kao gledatelja najviše uzrujao meč njegova sugrađanina Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera u finalu Wimbledona 2001. Glazbeni dio teniske manifestacije u Umagu sutra će otvoriti upravo Oliver, a nama je otkrio uz čiju će sve pomoć zabavljati publiku.

– Na pozornici će sa mnom biti i gudači, gost mi je Gibonni, tu su i moji Dupini, odličan udaraljkaš Jan Ivelić, tako, bit će to odlična ekipa i siguran sam da će se publika zabaviti jednako dobro kao i mi – uvjeren je 65-godišnji pjevač. Nakon nastupa u Umagu vratit će se u svoju ljetnu rezidenciju u rodnoj Veloj Luci gdje se tijekom ljeta okupi cijela obitelj, a evo kako izgleda njegov uobičajeni dan za ovih ljetnih sparina.

– Obično spavam na brodu, tamo inače volim dočekati zoru jer je to čista uživancija. Kasnije mi se pridruži supruga Vesna, sinovi sa suprugama i dicom, i onda se lipo otisnemo na pučinu. Dok se ostali kupaju, sinovi i ja lovimo ribu, a čim se vratimo kući, bacimo je na gradele. Taj dio posla obično prepustim sinovima – priča stari morski vuk. Ulov koji se zaplete u njegovu mrežu poželjeli bi imati i brojni profesionalci.

– Bilo je zanimljivog ulova, uz neke fratre, našao se tu i zubatac od četiri kilograma, čak i jedna tuna od sto kilograma. Ali sad je lov na tune zabranjen pa njih više ne lovimo – pohvalio se pjevač svojim ribarskim postignućima. Na njegovu brodu, ali i u kući, nema kapetana ili vođe, kaže, jer su u njegovoj obitelji svi jednako važni pa se uvažava mišljenje svakog člana, zbog čega se iz njegova četiri zida teško mogu čuti povišeni tonovi.

Kao i većinu glazbenika njegove generacije, i Oliverovu su karijeru obilježili nastupi na Splitskom festivalu, kojemu je prije 15 godina rekao zbogom odlučivši svoje mjesto prepustiti mlađima.

– Nisam gledao ovogodišnji Splitski festival jer sam bio na putu i obično sam u vrijeme održavanja festivala na gažama, tako da zadnjih godina ne pratim što se događa, ali rekli su mi da je moj prijatelj Vinko Barčot dobio prvu nagradu stručnog žirija, čuo sam da mi je nastupio i nećak, ali da nije ušao u finale – kaže pjevač. Nakon odmora, koji će prekinuti tek nekoliko puta zbog nastupa, sa suradnicima će prionuti radu na novom albumu za koji već ima dosta pripremljenih pjesama.

– Do tada ću uživati u hladovini, igri s unucima Dujom, Tonijem i Lucijom i plovidbi svojim brodom – poručuje glazbenik.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.