znate li vi točan odgovor?

Oliveru Balašević oduševilo jedno pitanje u 'Milijunašu': 'Odgovor na ovo zna sigurno 5 milijuna ljudi'

Foto: Instagram, Screenshot, Dragan Gojic/ATAImages/PIXSELL
Foto: Dragan Gojic
Novi Sad: Olivera Balašević u opuštenoj vožnji biciklom po gradu
Foto: Screenhot Youtube/Al Jazeera Balkans
Olivera Balašević
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
10.11.2022.
u 09:05
"S razlogom ovo pitanje nije za 5.000.000, ali je sasvim sigurno toliki broj onih koji znaju odgovor", napisala je Olivera Balašević uz screenshot iz emisije.
Pogledaj originalni članak

Olivera Balašević, udovica legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, sa svojim je pratiteljima na Instagramu podijelila isječak iz srpske inačice showa 'Tko želi biti milijunaš?' i otkrila koje ju je to pitanje oduševilo. 

Naime, jedna od natjecateljica dobila je pitanje koje je glasilo: 'Tko je imao uloge Jule i Šace u domaćoj mini seriji Pop Čira i pop Spira, snimljenoj 1982.?'

Ponuđeni odgovori bili su: A: Đorđe i Olivera Balašević, B: Dragan Nikolić i Milena Dravić, C: Bata Živojinović i Radmila Savićević i D: Marko Nikolić i Ceca Bojković. 

"S razlogom ovo pitanje nije za 5.000.000, ali je sasvim sigurno toliki broj onih koji znaju odgovor", napisala je Olivera uz screenshot iz emisije.

Foto: Instagram

Točan odgovor glasi Đorđe i Olivera Balašević. Naime, Olivera je imala ulogu Jule, a njezin suprug Đorđe Šandora-Šace. Inače, Pop Ćira i pop Spira je jugoslavenska humoristična mini serija snimljena 1982. po motivima istoimene priče Stevana Sremca. Scenarij i režiju je potpisala Soja Jovanović, poznata i kao autorica istoimenog filma koji je snimljen 25 godina prije serije. 

Podsjetimo, Olivera i Đorđe Balašević u braku su bili 40 godina. Olivera je bila reprezentativka u sportskoj gimnastici i  izvrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline kada je upoznala Balaševića.

Vjenčali su se kada je njihova kći Jovana imala godinu dana. Olivera je nakon karijere gimnastičarke bila profesorica u gimnaziji u Novom Sadu i učenici su je obožavali baš kao i njezine metode rada. Zatim se okušala malo i kao glumica ali i kao spisateljica, međutim svi će je najviše pamtiti kao panonsku princezu i suprugu Đorđa Balaševića.

Olivera je uvijek vjerovala kako su ona i Đorđe bili povezani i puno prije trenutka u kojem su se sreli. Govorila je u nekoliko navrata kako imaju madež na istom mjestu, njegova sestra bila je starija od njega isto koliko i njen brat od nje i mnogo toga neobičnog se poklapalo u njihovim životima zbog čega je Olivera vjerovala da su se poznavali već i ranije.

- Kao gimnazijalka sanjala sam sebe u kući punoj čipke, kako pečem kolače, a jedan dasa tu negdje u mojoj blizini piše pjesme. Eto, taj san mi se ostvario – ispričala je jednom prilikom o snu koji je imala kao djevojka i koji joj se na kraju ostvario. Olivera se posvetila djeci, kćerima Jovani, Jeleni i sinu Aleksandru i uvijek je bila Balaševićeva pratnja na njegovim koncertima, a na nagovor svog supruga prihvatila je ulogu u filmu "Pop Ćira i pop Spira", a kasnije se pojavila u filmovima "Ulični pevači" (1981. godine), "Specijalna redakcija" (iz 1989. godine)  i u filmu "Kao rani mraz", koji je režirala zajedno sa suprugom 2010. godine. Olivera se okušala i kao spisateljica i ostvarila je lijep uspjeh s knjigom "Planeta dvorište". Olju su Balaševićevi obožavatelji najbolje upoznali kroz njegove stihove i crtice s koncerata jer Olivera je bila njegova najveća inspiracija.

Foto: Instagram
VIDEO Kate Beckinsale na snimanju akcijskog trilera Canary Black u Zagrebu 

što će reći 'najtužnija princeza'?

Obiteljska fotografija koja je iznenadila sve: Princ Albert po prvi put pozirao s izvanbračnom djecom

Dugo se pisalo o njegovoj vezi s američkom konobaricom s kojom je dobio kćer Jazmin, a sina Alexandra dobio je u vezi sa stjuardesom Nicole Coste koja je nedavno uzburkala dvor svojim izjava o princezi Charlene. Nicole je ostala velika ljubav i neprežaljena odabranica princa, a upravo je ona na svom Instagram profilu podijelila fotografiju nastalu u New Yorku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Idler
Idler
09:27 10.11.2022.

Evo ja nit znam odgovor nit sem čul za te Čiru i Siru, a prilično sem ziher kak nit većina vu HR nema pojma o čem je članak !

Avatar Moodleen
Moodleen
15:03 10.11.2022.

"Domaća" serija bez i jednog jedinog domaćeg čovjeka? Klasika one države, sa nastavkom srbendovanja i dan danas po raznoraznim hartijama. Baš vam fala, odoh ja u Irsku prije nego počnete pisati na onom vašem trofaznom pismu.

SE
Separator
10:31 10.11.2022.

Ne znam niti jednu normalnu osobu koja je slušala tog lošeg pjesnika omiljenog među mješancima.