devin juraj

Osvojio je Hrvatsku plesom na Supertalentu, nastupao s Albinom na Euroviziji, ali i pjeva: 'Glazba je meni davno otvorila vrata'

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
20.06.2022.
u 07:00
Mladog plesača i glazbenika publika je zavoljela još prije šest godina u "Supertalentu", a osim plesom, osvaja i glasom
Pogledaj originalni članak

Kao petnaestogodišnjaku, prolazak u polufinale i zatim u finale bilo mi je nezamislivo pa je sve to sada u glavi jedan veliki film koji se odvio u sekundi. To je bio moj prvi nastup pred širom publikom koji je ujedno u meni potvrdio da je umjetnost u polju show biznisa ono čime se želim baviti - riječi su 21-godišnjeg plesača i glazbenika Devina Juraja koji je srca hrvatske publike ukrao svojim pokretima prije šest godina u showu "Supertalent".

Taj talent doveo ga je i na pozornicu Eurovizije na koju je stao prošle godine uz Albinu Grčić.

- Neopisivo. Zaista sam bez riječi kada se svega toga sjetim. Nastup pred tolikom publikom san je svakog izvođača koji voli scensku izvedbu - priča nam Juraj i rado se prisjeća zanimljive anegdote iz Rotterdama. - Na samom početku koreografije, zbog žustrine koraka, ispao mi je monitoring sustav iz ušiju. Situacija koja čovjeka dovodi do panike, mene je dovela do euforije jer sam iz vedra neba umjesto pjesme čuo fascinantan zvuk roterdamske publike - prepričava student izvedbene umjetnosti u Brightonu, gradu na moru u blizini Londona. Međutim, fakultet trenutno pauzira kako bi se fokusirao na karijeru. A iako nas je sve osvojio plesom, Juraj itekako ima još aduta. Novom pjesmom "Samo tvoj" zaključio je svoj pomalo drugačiji izlet u zabavni dio glazbene scene.

- Pjesma je nastala prije godinu dana, a vjerujte mi, od tog dana pa do danas napisao sam puno toga. "Samo tvoj" bila je izazov jednom tadašnjem meni napisati nešto što još nisam nikada. Malo je umišljeno pričati o sebi u trećem licu, ali Devin koji stvara i nastupa, i Devin koji ovo sada govori, dvije su različite ličnosti. Onaj koji stvara pjesme nije normalan, ne živi u skladu sa svjetskim pravilima, eksperimentira glazbeno i radi ono što želi. Kad ste tek na početku, zbunjeni ste u kojem smjeru napreduje vaš stilski izričaj, kao što sam i ja sada. Stvaram ono što najviše osjećam u nekom trenutku - priča o svojoj novoj pjesmi, a naglašava da sve što radi, radi za slušatelje te ne strahuje od publike.

Foto: Promo

Inače, glazba je dio njegova života odmalena, kada je još kao introvertirano dijete sigurnost tražio u glumi, glazbi i plesu. Dane je provodio kod bake i djede na selu, a bio je jedino dijete zbog čega je morao zabavu stvarati sam. - Mogao bih se nazvati malim renesansnim djetetom. Svaka moja grana umjetnosti čekala je svoj red. Glazba je meni davno otvorila vrata, a ja samopouzdano pratim svoje snove - kaže glazbenik čije pjesme, ističe, nastaju spontano i prirodno.

Nije ljubitelj proizvodnje "kao na traci" iako je hiperproduktivan. - Vjerujem da one najkvalitetnije nastaju u trenutku prozirne iskrenosti, gdje kroz melodiju i tekst sebi kažem ono što inače ne bih imao hrabrost izustiti nekome. Neke nastaju kroz par minuta jer su slika i misao jasne u glavi, a s nekima se mučim neko vrijeme. Nastaju nekada odmah, a nekada u blokovima - dodaje.

Ples mu, kaže, ostaje kao ekspresivni alat u stvaranju, no ne vidi se u budućnosti kao plesač nekom glazbeniku.

- Volio bih stvoriti nekakav spot s velikim brojem plesača, možda jednog dana glumiti u mjuziklu (kao što sam predviđao dok sam još studirao u Engleskoj). Što se tiče same karijere, želim biti glazbenik koji koristi sve svoje umjetničke vještine - zaključuje.

VIDEO>>Sejo Sexon predstavio je novi album Zabranjenog pušenja: 'Kakva sam ja zvijezda kad imam 200 kuna u džepu'

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.