rastrošni tajkun

Ovaj ozloglašeni ugostitelj vodi jedan od najskupljih restorana na Mediteranu i 'potkrada' turiste

Foto: Facebook
Foto: Instagram
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
18.07.2024.
u 10:07
Kalamaras svoje skupe jelovnike često objavljuje na društvenim mrežama, a visoke cijene ppravdava tvrdnjom kako je njegov restoran mjesto za 'uživanje u životu grčkih bogova'.
Pogledaj originalni članak

Grčki tajkun Dimitrios Kalamaras vlasnik je notornog restorana na otoku Mikonosu, koji je na loš glas došao po svojim za turiste nevjerojatno visokim cijenama. Riječ je o restoranu naziva DK Oyster, pri čemu početni incijali označavaju prva slova imena i prezimena spomenutog vlasnika, smještenom na plaži ove popularne turističke destinacije. Novinari Daily Maila posjetili su ovaj ugostiteljski objekt kako bi se uvjerili u negativne priče. Prema njihovim tvrdnjama, Kalamaras potkrada neupućene posjetitelje naplaćivanjem visokih iznosa hrane i pića, zahvaljujući čemu on vodi život na visokoj nozi i njime se hvali na društvenim mrežama.

DK Oyster ovog je puta došao na naslovnice jer su spomenutim novinarima na tajnom zadatku zaračunali čak 121 euro za tri mršave rakove noge, a upravo je Dimitrios ušao u prepirku oko konačnog računa. Reporteri u nastavku donose više informacija o ozloglašenom ugostitelju i načinu na koji troši svoje bogatstvo. Naime, Kalamaras je rođen na Mikonosu gdje je njegov djed vodio jedan turistički restoran u gradu Platisu Gialosu, inače današnjoj lokaciji DK Oystera. Uz podršku obitelji stekao je dobro obrazovanje i naučio brojne jezike, među kojima su engleski, francuski, talijanski i španjolski. Potkovan znanjem odlazi u inozemstvo gdje se specijalizira za ugostiteljsku industriju.

 

GALERIJA: FOTO Partijaneri su na Ultru stigli u oskudnim i maštovitim modnim kreacijama

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Ultra Europe Festival, DJ Matroda
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Ultra Europe Festival, DJ Matroda
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Okupljanje posjetitelja prije otvaranja 10. Ultra Europe festivala
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Ultra Europe Festival, DJ Matroda
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Ultra Europe Festival, DJ Matroda
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Okupljanje posjetitelja prije otvaranja 10. Ultra Europe festivala
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Okupljanje posjetitelja prije otvaranja 10. Ultra Europe festivala
Foto: /PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: /PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Split: Atmosfera na ULTRA Music Festivalu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Jutro nakon prve večeri ULTRA Music Festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Jutro nakon prve večeri ULTRA Music Festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Jutro nakon prve večeri ULTRA Music Festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Jutro nakon prve večeri ULTRA Music Festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Jutro nakon prve večeri ULTRA Music Festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Jutro nakon prve večeri ULTRA Music Festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Jutro nakon prve večeri ULTRA Music Festivala

 

Studij nastavlja 2008. u Švicarskoj, prije nego što će se vratiti u Grčku i preuzeti obiteljski posao čija je glavna današnja okosnica zloglasni restoran osnovan 2016. godine. Dimitrios njime upravlja zajedno sa svojim bratom, također turističkim i ugostiteljskim djelatnikom. U istoj ulici braća vode još jedan restoran specijaliziran za talijansku kuhinju pod imenom 'The Eclipse' koji nudi jedinstven sadržaj, uključujući i promociju kroz glamurozne manekenke

Iako bi mnogi očekivali da će Kalamaras, s obzirom na kontroverzu koju izaziva, privatni život skrivati od očiju javnosti, on očito uživa u negativnom publicitetu te ga još dodatno potiče. Svojim jet-set stilom hvali se na društvenim mrežama, najčešće uz heštegove kao što su 'život na jahti' ili 'luksuzni životni stil', a često objavljuje i fotografije iz svog restorana, kojeg opisuje kao 'modernu sagu o hedonizmu i uživanju'. Pritom posebno ističe bogatu ponudu restorana u vidu skupih havanskih cigara i belgijskog kraljevskog kavijara. Ponosi se i njihovim ribeye odreskom ukrašenim jestivim zlatnim listićima i crnim Beluga kavijarom, čija cijena iznosi 1850 eura po kilogramu. Svoje skupe jelovnike objavljuje na Facebooku, uz opravdanje kako je njegov restoran mjesto za 'uživanje u životu grčkih bogova'.

 

VEZANI ČLANCI:

 

Pored svega ovoga nerijetko ga na fotografijama vidimo s njegovim luksuznim automobilima, privatnim jahtama, poznatim prijateljima ili kako u brendiranim sunčanim naočalama na brodu putuje prema novoj egzotičnoj lokaciji, a društvo mu pravi plavokosa supruga, Atenjanka Christine Thanou. Ona je, kao i suprug, studirala ugostiteljstvo u Švicarskoj, nakon čega se također vraća u rodnu zemlju. Na svojim društvenim mrežama redovito objavljuje prizore s njihovih inozemnih putovanja, a u samo posljednjih godinu dana posjetili su Karibe, Floridu, New York i London. 

I dok se Dimitrios i Christine svoje poslovanje trude prikazati idiličnim, recenzije na Facebooku i TripAdvisoru tvrde sasvim suprotno. Objava koja prikazuje konobara dok nosi bocu skupocjenog šampanjca skuplja komentare poput 'prevarant', 'sretno sa tužbom' ili 'varaš ljude', a događa se i da Kalamarasa komentatori vrijeđaju na osnovu fizičkog izgleda, nazivajući ga 'jeftinom verzijom Del Boyja'.

Većina ocjena na Tripadvisoru su jedinice, a negativnih iskustava ima u izobilju. - Totalna prevara! Dva bezalkoholna pića reklamirana po 14 eura svako ... umjesto 28 eura, naplatili su nam 152 eura! Pitala sam zašto i rečeno mi je da Coca-Cole koštaju 76 eura po boci! Ukazala sam na to da im u cjeniku piše 14 eura svaka, a taj podli čovjek mi je odgovorio: ‘Ne danas! - glasi iskustvo jedne klijentice koja nastavlja: - Stavili smo 30 eura na šank i otišli, a onda je on zgrabio moju prijateljicu za ruku, a ja sam bila prisiljena braniti je, što sam i učinila, i jasno mu dala do znanja da će biti uhićen ako još jednom dodirne nju ili mene. Izašli smo van, a on je vikao za nama nešto što nismo razumjele - ispričala je.

Kalamaras u svoju obranu često zasniva na protuoptužbama, tako što posjetiteljima govori kako lažu te da samo žele slavu ili besplatan obrok. Također preporuča posjetiteljima da dobro provjere jelovnik i cijene prije no što krenu naručivati. Uslijed najnovije bure optužbi na TripAdcisoru, vlasnici su se odlučili maknuti sva obilježja restorana DK Oyster s njegovog pročelja, iako tvrde da su nedavno preuređivali. Njihovu ponudu i dalje nazivaju ispodprosječnom - jelovnike napravljene od jeftine plastike, povrće prekuhano, morske plodove žilave - a jedino što ostaje u sjećanju i što je na razini luksuznih restorana jest upravo visoki račun.   

 

VIDEO: Preminula je Shannen Doherty, glumica (53) najpoznatija po ulozi u seriji Beverly Hills 90210

   

   

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.