Tenisač Roger Federer (41) najavio je svoje povlačenje s teniskih terena nakon duge i uspješne karijere. Švicarac koji je za mnoge najveći tenisač svih vremena, u svojoj je karijeri osvojio nevjerojatnih 20 Grand Slam turnira te bio čak 237 tjedana uzastopno na vrhu ATP ljestvice.
Za ove rezultate uz talent koji je imao, zaslužni su i treninzi te naravno prehrana. Njegov dnevni jelovnik objavio je Business Insider, a posebni naglasak tenisač je stavljao na obroke uoči mečeva.
Svako jutro Federer je doručkovao domaće vafle s voćnim pekmezom, a uz njih je popio voćni sok, kavu i ocat. Svoj doručak legendarni tenisač nije mijenjao tijekom svoje karijere.
Za ručak bi pak pojeo tjesteninu s laganim umakom, a posebnost je što je Federer pazio da ruča najmanje dva sata prije meča i taj je obrok bio najsvetija prehrambena rutina legendarnog tenisača. Naime, tjestenina se sporo probavlja, tako da je malo po malo sagorijevao energiju za vrijeme meča.
Tijekom treninga i mečeva Roger je znao pojesti bananu što je navika i drugih tenisača, jer su banane izvor vitamina, kalija i ugljikohidrata te tako pomažu kod smanjenja umora. Također tijekom treninga znao je posegnuti i za proteinskim pločicama. Izgubljene minerale tijekom treninga nadoknađivao bi i energetskim i izotoničnim pićima.
Federer je ponekad znao i razbiti svoju prehrambenu rutinu sladoledom ili sirevima, čiji je veliki ljubitelj.
Švicarac je i velik ljubitelj začinjene hrana te posebno voli talijansku, japansku i indijsku kuhinju, a neka od njihovih jela znala su se pronaći na njegovu stolu za večeru. Također, Federer nije krio i da je nekad znao popiti, pogotovo kada je slavio svoje uspjehe.
VIDEO Skandali s kraljevskih dvora: Vrući razgovori, golotinja, bračne afere i razvodi samo su dio intriga
Ovaj tekst..... Prvo, tjestenina se brže probavlja i daje ravnomjerno povećanu količinu energije određeno vrijeme i poslije probave. Drugo, banana i vitamini baš i ne idu zajedno. Ima ih prosječno manje nego u većini ostalih namirnica.....