kraljičina želja

Ovo je titula koju će nakon krunidbe princa Charlesa nositi njegova supruga Camilla

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Princ Charles
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Princ Charles
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Autori Vecernji.hr, Hina
08.09.2022.
u 20:53
No, osim njegove funkcije, mijenjaju se i pozicije drugih članova obitelji, pa tako i njegove supruge Camille Parker-Bowles. Naime, kraljica je već ranije najavila kako će Camilla biti okrunjena kao queen consort ili kraljica supruga.
Pogledaj originalni članak

Kraljica Elizabeta II preminula je u u 97. godini, a njezin sin Charles, bivši princ od Walesa sada je kralj. No, osim njegove funkcije, mijenjaju se i pozicije drugih članova obitelji, pa tako i njegove supruge Camille Parker-Bowles.

Naime, kraljica je već ranije najavila kako će Camilla biti okrunjena kao queen consort ili kraljica supruga.
Kako kažu upućeni, Camilla će tom prigodom nositi krunu s 2800 dijamanata, a to se navodno zna već nekoliko godina. 

Novi britanski kralj Charles najdulje je čekao na tron u povijesti monarhije stare tisuću godina. Zbog osobenjaštva i upletenosti u skandale republikanci se nadaju da će biti loš monarh, a pobornici, pak, misle da će zbog duga čekanja za to biti "pripremljeniji" nego itko prije njega. 

- Smrt moje voljene majke Njezinog Veličanstva Kraljice, trenutak je najveće tuge za mene i sve članove moje obitelji. Duboko žalimo zbog njezine smrti. Znam da će njezin gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, Kraljevinama i Commonwealthu, kao što će je osjetiti i brojni ljudi diljem svijeta - stoji u Charlesovoj izjavi. Charlesovi štovatelji vjeruju da mu će njegova mudrost, promišljenost i zalaganje za zaštitu okoliša priskrbiti javnu podršku kakvu zaslužuje.

VIDEO Komunikacijski stručnjak Božo Skoko o smrti kraljice i budućnosti monarhije

odlazak kraljice

Prije 50 godina Elizabeta II. vlakom je stigla u Zagreb, a pradjed joj je iz Osijeka

Nakon posjeta HAZU, kraljica se uputila prema zračnoj luci odakle je nakon oproštaja otputovala prema Puli. Iz HAZU su povodom 50 obljetnice kraljičina dolaska skrenuli pažnju na tekst kraljičine zdravice tijekom ručka u Banskim dvorima koji dosad, osim u tadašnjim novinama, nije bio objavljen. Navode tako da je kraljica izrazila oduševljenje što je nju i njezinu obitelj posjet doveo "u drevni divni grad Zagreb" kao "središte bogate povijesti i kulture Hrvatske", da su vidjeli Dubrovnik i dio veličanstvenog obalnog pejzaža, bili su i u Đakovu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NE
neutrin0
21:31 08.09.2022.

"u povijesti monarhije stare tisuću godina" hmm... ne moraš znati, ali uvijek možeš potražiti na internetu. Ujedinjeno Kraljevstvo je nastalo 1. siječnja 1801. i nema baš puno veze sa engleskim kraljevima osim tradicije i vjere.