MASTERCHEF

Petar je došao samouvjereno na audiciju a onda iznenadio žiri: 'Mislio sam da se hobotnica kuha desetak minuta'

Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
Foto: Nova TV
MasterChef
21.09.2024.
u 00:30
Petar Sieber, 23-godišnji student iz Varaždina, pripremio je brudet od hobotnice s palentom. „Nije istina da samo Dalmatinci znaju pripremati jela iz Dalmacije“, samouvjeren je bio Petar, no njegovo jelo nije uspjelo impresionirati žiri
Pogledaj originalni članak

Kada kreativnost, strast i uzbuđenje kulminiraju na tanjuru, MasterChef kuhinja postaje poprište nezaboravnih trenutaka – upravo to se dogodilo u novoj epizodi, kada su neki okusi i priče natjecatelja osvojili, ali pojedini i razočarali žiri.

Prva je pred žiri došla Eni Đorđević (32) iz Pule, koja je unijela eksploziju boja na tanjur s jelom. „Pripremam vam zvijezde od rikote i špinata s tajanstvenim parmezanom i 'slaninskom prašinom“, objasnila je već na početku. Iako je žiri imao podijeljena mišljenja o njezinoj prezentaciji, okusi su ih osvojili. „Razmišljao sam o vašem jelu i čak bih ga poslužio u svom restoranu, ali na dječjem meniju. Prezentacija je neozbiljna. No najbitnije od svega je da imate okuse“, komentirao je Stjepan. Eni je ipak osigurala pregaču koja je vodi dalje u natjecanju.

Petar Sieber, 23-godišnji student iz Varaždina, pripremio je brudet od hobotnice s palentom. „Nije istina da samo Dalmatinci znaju pripremati jela iz Dalmacije“, samouvjeren je bio Petar, no njegovo jelo nije uspjelo impresionirati žiri jer prvo su se začudili da je u tako kratkom vremenu koje je imao na raspolaganju pred žirijem, odlučio kuhati hobotnicu, a onda su otkrili da uopće ne zna koliko se dugo ona zapravo kuha. „Ja sam mislio da se kuha 10-ak minuta“, priznao je Petar. Srećom, krak hobotnice koji je kupio u trgovini i donio na audiciju, već je bio prethodno termički obrađen, pa nije bio sirov na tanjuru. Nažalost, niz grešaka koje radio pripremajući ovaj brudet, koštao ga je prolaska u daljnji tijek natjecanja.

Željko Keleuva iz Gračana, natjecatelj s tužnom životnom pričom, pripremio je losos s kremom od kurkume. „Nisam imao ni wc u kući, imao sam poljski WC, tata je počinio suicid kad sam imao devet mjeseci“, podijelio je Željko sa žirijem, otkrivajući svoju motivaciju za sudjelovanjem u natjecanju. Njegovo jelo impresioniralo je Stjepana, Marija i Gorana ne samo okusom, već i urednom radnom jedinicom. „Ovo je ono što tražimo u MasterChefu“, kazao je Mario, dok je Goran dodao: „Stvarno ste me iznenadili. Napravili ste komponentu koju još nisam probao, pečeni restani krumpir koji ima puno smisla na tanjuru.“ Željko je time zasluženo dobio pregaču.

GALERIJA:  Pogledajte sve transformacije Maje Šuput tijekom zadnjih 25 godina, dosta se promijenila

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
Zagreb: Maja Šuput na prvom javnom nastupu, kao pjevačica grupe Enjoy, 07.03.1999.
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
Zagreb: Maja Šuput na prvom javnom nastupu, kao pjevačica grupe Enjoy, 07.03.1999.
Foto: Igor Kralj/HISTORY I/C
ARHIVA - 2001. Zagreb: Pjeva?ica Maja Šuput
Foto: Davorin Visnjic/HISTORY I/C
ARHIVA - 2001. Zagreb: Pjeva?ica Maja Šuput
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
ARHIVA - 2010. Zagreb: Poznati na boži?nom domjenku u frizerskom salonu Renata
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
ARHIVA - 2010. Karlovac: Marko Grubni? s Majom Šuput na Karlova?kim danima piva
Foto: Marijan Delija/24 sata
ARHIVA - 2009. Zagreb: Proslava 39. ro?endana kultnog Saloona
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
ARHIVA - Opatija: Maji Šuput se na pozornici pridružila tri plesača u vrućim hlačicama
Foto: Tomislav Miletic/24sata
ARHIVA - 2008. Zagreb: Poznati na koncertu Severine u sklopu akcije "Korak u život"
Foto: lukunize
ARHIVA - Na današnji dan 2007. poginuo je makedonski pjevač Toše Proeski
Foto: Davor Puklavec/24sata
ARHIVA - Zagreb: Wella Fashion Week otvoren revijom Leonarde Boban
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
ARHIVA - Dobro raspoložene članice grupe Femminem zabavljale okupljene u Movie pubu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
ARHIVA - Zagreb: Jubilarna 70. obljetnica Zlatne igle
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
ARHIVA: Split: Festival zabavne glazbe Split 2006.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
ARHIVA - 2012. Zapreši?: Maja Šuput na Rujanfestu koncertom i tortom proslavila ro?endan
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
ARHIVA - 2005. Pjeva?ica Maja Šuput
Foto: Robert Anic/PIXSELL
ARHIVA - Promocija spota Ivane Banfić i Tonyja Cetinskog 'To je vrijedilo čekati'
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Poliklinika Niveus okupila poznate i predstavila Drip&Drop koktele
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Knin: Koncertom Mate Bulića i Maje Šuput završena proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Knin: Koncertom Mate Bulića i Maje Šuput završena proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Maja Šuput održala je koncert u Sisku
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Novo izdanje talk showa "Ženska priča" na temu "Ususret Majčinom danu"
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Maja Šuput predstavila Majuska Fashion Dolls kućicu u sklopu igraonice
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
ARHIVA - Zagreb: Tina Katanić 2005. godine proglašena Kraljicom Hrvatske
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
ARHIVA - Atraktivna Maja Šuput tijekom snimanja videospotova nikog ne ostavlja ravnodušnim

Irina Sokulska iz Ukrajine žiriju se predstavila s tradicionalnim borščom, jelom koje je Goran kušao prvi put u životu. Dok je bila pod velikim vremenskim pritiskom, Irina se borila s jezičnim barijerama i nedostatkom vremena. „Nisam stigla staviti sve što sam htjela u juhu“, priznala je Irina, ali njezino jelo, iako nepotpuno, uspjelo je zadiviti bojama. No na kraju žiri ipak nije bio zadovoljan konačnim rezultatom. „Okusi mi nisu fini. Tehnički jelo nije gotovo i još ste zaboravili staviti unutra tri elementa. Doći s ovako kompliciranim jelom koje se kuha dugo, a vrijeme je ograničeno, sami ste sebi potpisali dugačak put. Od mene je odgovor 'ne',“ zaključio je Mario. Boršč se ipak pokazao kao loš odabir za audiciju, jer Irina nije prošla dalje.

Robert Pajić, povratnik u MasterChef, pokušao je ispuniti obećanje koje je dao prošli put – da će se ponovno prijaviti. Ovoga puta pripremio je punjene raviole, no suočio se s tehničkim problemima. „Koliko god sam se trudio da sve bude dobro, opet nije ispalo tako“, priznao je Robert, a žiri je zaključio da njegovi ravioli nisu bili dovoljno dobri za prolaz.

VEZANI ČLANCI: 

Privatni trener Josip Skračić s Murtera odlučio je osvojiti žiri rižotom od kozica. „Važno mi je dobiti pregaču“, kazao je Josip u iščekivanju komentara žirija. Njegova tehnika i okusi svidjeli su se žiriju, pa je Josip dobio pregaču i prošao dalje. Manje je uspjeha imala njegova imenjakinja - Josipa Perić iz Ljubuškog, koja trenutno živi u Njemačkoj. Svoju je pregaču pokušala osvojiti juhom od tikvica, mente i čilija. Međutim, žiri je smatrao da je jelo bilo prejednostavno. „Izbor jela nije bio dovoljno dobar za MasterChef“, objasnio joj je Mario, čime je Josipin put u natjecanju završio.

Ova epizoda MasterChefa donijela je mješavinu emocija, od velikih uspjeha do razočaranja, pokazujući koliko je važno imati ne samo kulinarske vještine, već i sposobnost nošenja s pritiskom i izazovima koje donosi kuhinja. Očekuje nas i posljednja audicijska epizoda, a kandidati koji dobiju pregače morat će svoje vještine potvrditi još i u drugom krugu kuhanja – ovoga puta s namirnicama po izboru žirija, nakon kojeg će samo neki od njih dobiti zeleno svjetlo za ulazak u MasterChef vilu.

VIDEO: Ella Dvornik progovorila o razvodu: 'Traje već tri godine i kako mi se čini – samo je nebo granica'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.