FILM

Počela kinodistribucija novog Kreljina filma

22.10.2003.
u 00:00
"Neugodno mi je gledati vlastite ljubavne scene", rekla je Leona Paraminski
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Dugometražni film "Ispod crte" redatelje Petra Krelje sinoć je premijerno prikazan u prepunom kinu "Zagreb". Film je na 50. pulskom festivalu osvojio nagradu publike za najbolje djelo, a Dubravka Ostojić dobitnica je Zlatne Arene za sporednu žensku ulogu. Među uzvanicima sinoć su bili Zrinko Ogresta, Snježana Tribuson, Doris Šarić-Kukuljica, Urša Raukar i Vitomira Lončar, čija kći Buga Marija Šimić tumači jednu od uloga u filmu.

- Nisam očekivala nagradu jer o tome čovjek ne razmišlja dok radi. Naravno da je lijepo primiti priznanje, osobito kad vas javno hvale - komentirala je Dubravka Ostojić i dodala kako joj je još uvijek teško gledati vlastite filmove.

Glavne uloge u ljubavnoj drami tumače Rakan Rushaidat i Leona Paraminski, a priča prati sudbinu dviju obitelji koje su opterećene problemima siromaštva, ratnim traumama i poremećenim odnosima.

- Ljubavne scene uvijek su problem, jer to je dio intime i nekako mi je to uvijek teško raditi. Ne mogu reći da baš uživam u tome i neugodno mi je gledati ih - rekla je simpatična glumica.

Osvrnuvši se na nedavnu glamuroznu domaću premijeru i crveni tepih, Leona Paraminski je dodala kako bi takvih događaja u domaćoj kinematografiji trebalo biti više.

Pogledajte na vecernji.hr