Večera za 5

Podbadanje Višnjice i Mare zasjenilo Antonijina jela: 'Glavno jelo je bilo sirotinjsko'

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
04.10.2023.
u 19:05
Sredinu tjedna u 'Večeri za 5' upriličila je Antonija, koja je osvojila 36 bodova. Kompleksni odnos Višnjice i Mare zasjenio je donekle jela domaćice.
Pogledaj originalni članak

Skladištarka Antonija Fauković ugostila je protukandidatkinje trećeg dana ovotjedne 'Večere za 5'. Profesionalna plesačica i pjevačica narodnih plesova obožava kuhati pa se iz tog razloga i prijavila u ovu kultnu emisiju. Za svoju večeru Antonija je dobila 36 bodova i time se izjednačila s Višnjicom. Višnjica i Nevenka dale su joj deset, a Ankica i Mara osam bodova. "Jelo je bilo dobro, super. Kolač je bio kiseo, a nije mi se svidjela ni dekoracija stola", zaključila je Mara.

Antonija je pripravu večere započela dizanjem zastave - jer je za nju kuhanje u 'Večeri za 5' praznik! Jela je, pak, počela spravljati desertom naziva 'Kraljica u bijelom'. Radilo se o piti s jagodama i jogurtom koju Antonijina obitelj obožava. 'Ringe ringe jaja' iduće su jelo koje je domaćica pripremala. Predjelo su činila punjena jaja, a glavno jelo 'Podravski motivi' posljednje je čega se prihvatila Antonija. Lungić u umaku od vrganja jelo je kojim se domaćica prisjetila svoje Koprivnice, rodnog grada nje i njezine majke. Uz njih, poslužit će domaće krokete. 

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje knjige "Bez reprize 2" Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: U hotelu Sheraton održana promocija knjige Miroslava Lilića

Kandidatkinje je dočekala prigodnim aperitivom, ponudila je damama rakiju od dunje, višnjevac i rakiju od kruške. "Gdje god sam, uvijek ću prije uzeti rakiju nego piće u boji", poručila je Mara nakon aperitiva. "Dunja mi je bila odlična", dodala je Nevenka. Višnjica je, pak, pohvalila višnjevac. Pomalo napeti odnos Mare i Višnje privukao je pozornost pri samom početku večere, a onda je Antonija donijela predjelo.

'Ringe ringe jaja' prva su stigla pred ekipu. "Kad sam ugledala predjelo, odmah sam znala da će biti malo", poručila je Ankica. Mari je nedostajalo soli u predjelu, a otkrila je i da je predjelo odstajalo pa joj nije bilo baš dobro. "Malo je bilo, čini mi se, ali opet - dovoljno", zaključila je Višnjica. 

Uslijedilo je glavno jelo - 'Podravski motivi'. Lungić s vrganjima i kroketima Višnji je na prvi pogled izgledao pusto. "Ne znam zašto, imala sam prvi dojam okusa po jetricama, a zapravo je to bio okus gljiva i nekog dodatka", dodala je. "Glavno jelo bilo je jako ukusno, možda je falilo malo umaka, a salata je bila ugrubo izrezana i bilo ju je teško jesti", dodala je Ankica. "Kupus salata je bila kao da si je praščićima malim narezao. Glavno jelo je bilo sirotinjsko", konkretnija je u komentaru bila Mara. 

VEZANI ČLANCI: 

U večeri kojom je dominirao dinamičan odnos Mare i Višnjice, ekipi je za desert bila poslužena pita s jagodama. "Jagode su bile žive, samo narezane, nije mi bilo po ukusu", rekla je Mara. Ankica i Nevenka pohvalile su, pak, desert. "Više sam očekivala od njezine večere, možda je mogla dodati nešto obilnije i kreativnije", otkrila je Ankica svoj cjelokupni dojam. 

Uz prigodne poklone, Antonija je za kraj ekipi priredila i iznenađenje - zapjevala je tradicionalnu pjesmu i dobila pohvale od ekipe. "Fenomenalno je pjevala. Prekrasan glas", zaključila je Višnjica. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.