ODNIJELI SKORO 30 MILIJUNA EURA

Podignuta optužnica protiv pljačkaša koji su pokrali Tamaru Ecclestone, uhićeni su u Srbiji

Foto: instagram
Foto: PLAA
Migration UK Gala Screening
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: DPA/PIXSELL
'British socialite Tamara Ecclestone and fiance Jay Rutland attend the de Grisogono Party during the 66th Cannes International Film Festival at Hotel du Cap in Cap d'Antibes, France, on 21 May 2013.
Foto: Owen Humphreys/Press Association/PIXSELL
Tamara Ecclestone
Foto: Profimedia
Tamara Ecclestone
Foto: ITV
Tamara Ecclestone
Foto: ITV
Tamara Ecclestone
13.06.2024.
u 14:45
Okrivljenike se tereti da su novac stečen kriminalnim radnjama okrivljenika Lj.R.u Velikoj Britaniji i kriminalnim radnjama okrivljenika R.K. u Švicarskoj uložili u kupnju većeg broja luksuznih nekretnina, kao i kupnju većeg broja skupocjenih vozila ili drugih pokretnina, čime je legalno u novčane tokove uložen nezakoniti novac u iznosu od najmanje 2.422.255,00 eura
Pogledaj originalni članak

Državno odvjetništvo u Beogradu podignulo je optužnicu protiv Lj.R. i još osam ljudi zbog sumnje da su prali novac te da su ovjeravali neistinit sadržaj i druga kaznena djela. Kako piše Kurir, LJ.R. bio je 'mozak operacije' 2019. godine u krađi kći bivšeg vlasnika Formule 1, Bernieja Ecclestonea, Tamare Ecclestone (39) te njenog supruga Jayja Rutlanda. 

Okrivljenike se tereti da su novac stečen kriminalnim radnjama okrivljenika Lj.R.u Velikoj Britaniji i kriminalnim radnjama okrivljenika R.K. u Švicarskoj uložili u kupnju većeg broja luksuznih nekretnina, kao i kupnju većeg broja skupocjenih vozila ili drugih pokretnina, čime je legalno u novčane tokove uložen nezakoniti novac u iznosu od najmanje 2.422.255,00 eura.

GALERIJA: Nakon showa 'Brak na prvu' Mura Klara i Marko su se vjenčali: Uživamo u svakom danu zajedno

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL

Kako pišu srpski mediji, kriminalna grupa Tamari je pokrala nakit i novac, a ništa od ukradenih stvari joj nije vraćeno. Pišu kako su Lj. R. i njegovi partneri uhićeni u prosincu prošle godine u Beogradu.

- Na dan donošenja naredbe o provođenju istrage 20. prosinca 2023. Državno odvjetništvo za organizirani kriminal blokiralo je račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene kaznenim djelom, privremeno oduzelo skupocjena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih - kažu za Kurir iz tužiteljstva i dodaju da je optužnica dostavljena na potvrđivanje Višem sudu, Posebnom odjeljenju za organizirani kriminal u Beogradu.

VEZANI ČLANCI: 

LJ.R., kako piše Kurir, našao se na listi najtraženijih europskih bjegunaca nakon što su njegovi suradnici 2019. iz kuće kćeri vlasnika Formule 1 Tamare Ecclestone odnijeli nakit i novac u ukupnoj vrijednosti od 25 milijuna funti (29,6 milijuna eura). 
Ogromna zgrada na Vračaru, u samom centru Beograda, luksuzan stan u prestižnom dijelu grada - Beogradu na vodi, kuća s bazenom u Obrenovcu, skupi automobili, od Ferrarija i Porchea do Audija i Golfa najnovije generacije, upravo su dio imovine koja je, prema neslužbenim informacijama, privremeno oduzeta po nalogu Državnog odvjetništva za organizirani kriminal.

VIDEO: Posljednji ispraćaj glumca Duška Valentića

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.