Zahuktala se atmosfera na zagrebačkom Adventu. Ponuda adventskih kućica iz godine u godinu sve je bogatija, a priliku za dodatan izvor prihoda nanjušili su i pripadnici domaće javne scene. Novitet ovogodišnjeg Adventa veseli je štand Maje Šuput koji nikako ne može proći nezamijećeno, a sa svojom kućicom debitirao je i pjevač Miroslav Škoro.
U “Slavonskoj kući Škoro” tako možete pronaći razne slavonske delicije među kojima su čvarci, kobasice, kulen, kulenova seka, ali i poderane gaće. Žeđ pak možete utažiti nagrađivanom Škorinom graševinom koja je prije tri godine proglašena najboljom u Hrvatskoj. Budete li imali sreće, možda vam kapljicu vina posluži, ili za vas kobasice ispeče, upravo Škoro.
Ugostiteljskim vodama zaplivala je i proslavljena atletičarka Ivana Brkljačić koja stoji iza “Ličke kuće”. Njezin štand smješten je na samom početku Gajeve ulice. Ovo joj je već četvrta godina na zagrebačkom Adventu, a iza sjajne gastronomske ponude stoji njezin otac Ivan. U ponudi su sarma, grah, buncek, kobasice, a iznimno je tražena i lička topla plata. Svi su proizvodi autohtoni na što je bacačica kladiva neizmjerno ponosna. Na štandu se nudi i nekoliko vrsta rakija koje će vas zagrijati u hladne zimske dane.
Nađete li se u blizini, ne propustite isprobati rakiju od dunje ili šljive koje Ivana osobno preporučuje. Nešto dalje, točnije u Varšavskoj ulici, smjestila se “Čudna šuma Bolesne braće”. Baby Dooks i Bizzo već su starosjedioci na Adventu pa dobro znaju što najbolje prolazi kod posjetitelja.
Gastroponudu stalno nadopunjuju, a šire i svoju kućicu koja se proteže gotovo cijelom ulicom. Čudna šuma sastoji se od nekoliko postaja među kojima su hranilište, pojilište te Zovina koliba, a velika novost je i Tesla Winter Garden, grijana terasa s koje se pruža pogled na Čudnovatu pozornicu. Dečki iz Bolesne braće pobrinuli su se i za najmlađe koji blagdanski duh mogu osjetiti u maloj šumi i šumskom kinu.
Što se tiče gastronomske ponude, ona je i ove godine vrlo raznovrsna pa će svoja nepca u “Čarobnoj šumi” moći zadovoljiti i oni najzahtjevniji. Za sve one velikog apetita u ponudi je Ravlin kapitalac, sendvič s kobasicama od pola metra. Tu je i Dimljena djedova, Čarobna frula, plata Gricko od najfinijeg mesa i šumski Gorogulaš. Za blagdanskim specijalitetima Bolesne braće ne zaostaje ni Maja Šuput koja na svojoj kućici nudi slane, ali i slatke zalogaje koje je za nju posebno osmislio chef Marin Medak iz restorana Rougemarin.
Najveći hit je kobasica u pecivu Delicous Shuputashian Hot Dog, a za sve ljubitelje slatkog tu su i slastice u obliku mikrofona spravljene od ukusne kreme s dodatkom belgijske čokolade i šumskog voća. U ponudi su crni, zlatni i ružičasti sladoledi.
Pogledajte naš blagdanski gastrotest
Poa! Nakon Suputice jos ih je platilo za reklamu! Sad mi je jasno zakaj ste reprizirali clanak!