ZALJUBLJEN U GLAZBU

Porinom nagrađeni glazbenik svaki dan svira na ulici kako bi zaradio za život

Foto: RTL/Screenshot
Stanislav Kovačić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Stanislav Kovačić svoju glazbenu priču predstavio u formi punk cabaret kazališne predstave
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
05.02.2021.
u 08:42
– Pare nisu neke da ti baš možeš od toga živjeti, što se nekad i moglo, ali zapravo, ja to ne radim zbog toga. Znam da ima kolega koji to rade iz velike krize životne – kazao je Kovačić
Pogledaj originalni članak

Hrvatski glazbenici u nedostatku koncerata zarađuju na razne načine, a neki od njih prisiljeni su svirati i na ulici. Jedan od njih je Stanislav Kovačić, skladatelj glazbe za film i kazalište, violončelist koji je nagrađen Porinom. On je pozornicu Lisinskog zamijenio ulicom te gotovo svaki dan nastupa na Cvjetnom trgu u Zagrebu gdje izvodi širok repertoar – od popa i Eda Sheerana do klasike poput Beethovena i Mozarta, sve do rocka i Oscarom nagrađene pjesme iz filma "Doručak kod Tiffanija" – "Moon River". 

– Ja sam zaljubljen u glazbu, živim glazbu, bavim se njome cijeli život praktički. Cesta je izvrsna sloboda, ne moraš nikome odgovarati kad ćeš krenuti, kad će stati, što ćeš i kakav repertoar svirati. Pare nisu neke da ti baš možeš od toga živjeti, što se nekad i moglo, ali zapravo, ja to ne radim zbog toga. Znam da ima kolega koji to rade iz velike krize životne – kazao je Kovačić za RTL. Glazbenik uz violončelo svira bas i bubnjeve, a poznat je i kao vođa sastava Stampedo. Dobitnik je brojnih nagrada – od Zlatne Arene do Porina.

– Nagrade mi znače to da sam nešto radio kako treba. Drago mi je da sam dobio ovo za "Sonju i bika", to je Zlatna arena. Najdraže su mi ove najjednostavnije nagrade kad ti se netko nasmiješi, priđe, kaže da si napravio nešto lijepo ili dobro. To su mi najdraže nagrade – rekao je Kovačić. 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ČS
Čuvaj se senjske ruke
10:26 05.02.2021.

U HR sve štima. Dalićka u Podravki, zdravstvo ok, mjere ok...a normalni ljudi na cesti moreaju tražiti koju kunu. Oni pametni su pobjegli u Hercegovinu.

HE
Herceg
09:56 05.02.2021.

Ima ona "dabogda imao pa poslje neimao", to je najgore.

Avatar Volim svog partnera - Milorada
Volim svog partnera - Milorada
09:00 05.02.2021.

Andrej Plenković : "Živimo skoro pa normalno"...vjerodostojno?