Sve zbog realityja

Poslovne ponude sa svih strana stižu natjecateljima Masterchefa

Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
'18.06.2011. Zagreb. Hrvatska - Bojan Koncar, jedan od kandidata u televizijskom show-u Masterchef, snimljen na njegovom radnom mjestu u restoranu Starina u Savskoj. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Grgo Jelavic/PIXSELL'
'18.06.2011., Vrtovi sunca, Radisson Blue, Orasac - Ljubo Matulin, kandidat reality showa Masterchef Nove TV koji je dobio ponudu za posao koja je stigla iz hotela Radisson Blue, dubrovacki vrtovi sun
Foto: 'PXL Fotodesk /Vecernji'
'no'
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Bojan Končar
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Ljubo Matulin
20.06.2011.
u 16:57
Dojučerašnji anonimci zaljubljeni u kulinarstvo svakodnevno primaju pozive da usred ekonomske krize zarađuju kuhanjem!
Pogledaj originalni članak

Iako su zabavni i gledani, na reality showove ozbiljna publika najčešće zareži. "Blesavi su, gaje lažne nade, stvaraju zvijezdu za zvijezdom", samo su neki od komentara koji se mogu čuti. No ne i za Masterchef! Kulinarska emisija Nove TV, čiji je smisao drukčiji od svih prijašnjih, u prvoj sezoni dosegla je rekordnu gledanost i stvorila dvadeset kuhara amatera. Publika je dobila poslasticu s malih ekrana, a hrvatsko tržište nadu da će ovo zanimanje uskoro postati hit među stanovnicima.

Da je tomu tako pokazuje i statistika prema kojoj su se za superfinale Masterchefa ljudi radije odlučivali nego za Dnevnik ili turske sapunice te je napeti dvoboj između Srđane i Šime pratilo čak 725.000 ljudi. Novi format natjecanja umjesto pukih eliminacija i "odbijanja" ponudio je i edukaciju.

Svinjetini najbolje pristaje šljiva, a riba se nikad ne guli i ne pere nego nježno čisti bile su neke od besplatnih lekcija iz škole kuhara Tomislava Gretića i Mate Jankovića pripremljenih za gledatelje, masterchefove, ali i člana žirija Radovana Marčića.

– Shvatio sam da ne možeš biti ocjenjivač hrane ako ne znaš kuhati. Tako ću i ja biti šegrt u kuhinji Toma Gretića – rekao je Radovan kad je show završio. U kuhinji svog kolege sretat će se s osobama koje je u showu ocjenjivao jer su se neki, poput Marija Bobanovića, zaposlili upravo ondje.

Dugokosi Bojan Končar (32) nakon završetka showa svoje je kulinarsko umijeće dokazao u restoranu “Starina” u Zagrebu.

– Već sam tri tjedna kuhar u ovom restoranu. Mislim da je za tu, ali i za druge ponude presudilo moje pojavljivanje na Novoj TV iako mi to nitko od poslodavaca nije otvoreno rekao – kazao je Bojan. Svojim poslom i ulogom u kuhinji i te kako je zadovoljan. No, kakav bi on kuhar bio da ne teži višem – mjestu šefa kuhinje. – Nudi mi se i ta prilika! U centru Zagreba u novootvorenom restoranu na otvorenom, koji će sladokusci uskoro upoznati – otkriva Bojan. Druga ponuda stigla je prema zaslugama, ali pomalo i zahvaljujući poznanstvima. Hoće li je prihvatiti, još ne zna. Dok pregovori traju, Bojan svakodnevno odlazi na radno mjesto na kojem uvježbava poznate i igra se s novim okusima. Jer sladokusac poput njega uvijek iznova želi osvježiti gostinjsko, ali i svoje izbirljivo nepce.

– Bilo je i drugih ponuda. Još stižu! Jednu mi je ponudio i Tom Gretić, član žirija “Masterchefa”, ali sam se odlučila za Hvar. Nisam pogriješila – tvrdi 22-godišnjakinja. Ponude koje pršte sa svih strana ne stižu joj, kaže, zbog publiciteta. Nastasja misli da joj stručnjaci pristupaju zbog njezina interesa za kuhanje. To je pak neosporno kad je posrijedi ova “kraljica slastica”.

– Zbog tjedna deserta u showu i sad svaki dan radim slatke stvari. Tome se veselim, ali bih voljela specijalizirati i druga jela . Njezine želje uskoro bi mogle postati stvarnost jer iz dana u dan, doznajemo, sve brže napreduje. Uskoro se o Nastasji Fišter neće moći govoriti kao o amateru, nego kao o pravoj mladoj profesionalki u kuhinji. – Novac mi nije najvažniji. Želja mi je raditi s različitim šefovima kuhinje. Zato ću poslije povratka u Zagreb “preskočiti” u francuski restoran – sretna je N. Fišter.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GP
GP66
07:48 21.06.2011.

Bas bih volio vidjeti ove zaljubljenike u kuhacu kad im u konobu ili restoran sjedne 15 stolovai u isto vrijeme, te svi naruce u roku od 15-tak minuta.Pa kad im se u kuhinji natrpaju narudzbine,kako ce to odraditi. Jedno je kuhati kuci i po emisijama a drugo je stvarna kuhinja. Da bi se vodila kuhinja nekog restorana ,ide se u skolu.To se ne moze nauciti u roku od mjesec dana u emisiji na TV-u. Ne kazem da decki nisu talentirani....ali ja ih ne bi uzeo da mi vode kuhinju u restoranu.

MI
mislav
09:28 21.06.2011.

Slažem se,trebaju proći praksu,kad im dođe pun autobus 50 ljudi i naruče 30 raznih jela a oni tek počnu kuhati krumpir,tijesto,rižu,blitvu,čistiti ribu,raditi umake itd. To mora već biti gotovo ! Kad to prođu i kad će raditi po 12-13 sati dnevno na moru i čistiti krumpir,lignje ,češnjak,kapulu pa onda nek kažu da vole kuhati !!! Neki su uistinu talentirani al to je još jako daleko od dobrog kuhara majstora !!

OT
on_the_fly
16:19 22.06.2011.

Gosti na koje oni pretendiraju ne dolaze autobusima nego osjedaju u hotelima sa 5 zvjezdica i predstavljaju budućnost hrvatskog turizma. Jasno, uvijek ima i onih koji vole pljeskavicu, ćevap + ekstra luka ali ova emisija ionako nije niti bila namijenjena njima.