osvajaju kuhačom

Poznati gastroseksualci: Hrana stvara bliskost, a to je put k ženama

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
22.02.2012., Zagreb - Luka Nizetic u restoranu Takenoko. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
19.12.2014., Zagreb - Davorin Bogovic u kuhinji. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
09.09.2014., Zagreb - Predstavljanje jesenske sheme HRT-a. Ivica Prtenjaca. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/Vecernji list
04.11.2008., Zagreb - Pjevac Davor Gobac za rubriku Poznati kuhaju na pultu restorana u zgradi Vjesnika. Photo: Marko Lukunic/Vecernji list
13.02.2015.
u 11:45

Ponosni su na to što vole ugađati sebi, a time su i ženama privlačniji
Pogledaj originalni članak

Istraživanja pokazuju kako danas muškarci u kuhinji provode tri puta više vremena nego 1970., što nam dokazuju i brojni kulinarski showovi poput "Masterchefa" i "3,2,1 – kuhaj", u kojima su mahom muški natjecatelji i čije su vještine uglavnom i pobjedničke.

Ljubavne moći na stolu

Muškarce koji uživaju u kuhanju te se svojim kulinarskim sposobnostima koriste i da bi osvojili naklonost žena danas zovemo gastroseksualcima. Titula je to kojom se ponose i naši sugovornici koji su nam otkrili zašto uživaju u vremenu provedenom uz štednjak i vrijedi li u njihovu slučaju izreka da ljubav ide kroz želudac. Pjevač i pobjednik prvog Celebrity Masterchefa Luka Nižetić sretan je što muškarci konačno smiju priznati da u kuhinji provode mnogo vremena i apsolutno je uvjeren u ljubavne moći hrane.

– Hrana je u globalu afrodizijak, neovisno o tome koje namirnice koristite. Ako nekom nešto lijepo skuhaš, sigurno na listi narasteš za dva-tri mjesta. Odvesti ženu u restoran može svatko. Ali kada joj nešto skuhate, pa bila to i tjestenina s rajčicama ili jaje na oko uz salatu, sigurno ćete je više uzbuditi – kaže Nižetić.

Književnik i prozaik Ivica Prtenjača kaže nam da muškarci nisu glupi kakav ih glas bije i sada znaju da je užitak pripremati obrok za svoje voljene, ali i za sebe. – Kuhanje je smirujuće i dobronamjerno, dobronamjerno jer poziva ne dijeljenje, a smirujuće jer imate posla s namirnicama, a ne s nervoznim ljudima – objašnjava Prtenjača.

Slaže se da su ljubav i hrana snažno povezane i najveći gušt mu je kada namirnice pretvori u nešto slasno i tako izmami osmijeh zadovoljstva supruge i kćeri. – Moje dvije najdraže žene vole jesti doma, vole kada je ručak napravljen po zajedničkom dogovoru i kada uključuje malo iznenađenje – kaže Prtenjača.

Književnik Hrvoje Šalković uživa u kuhanju, ali i u konzumaciji hrane. Jednako kao i naši prethodni sugovornici u hrani vidi moćan afrodizijak.

– Da me netko sa 20 godina pitao ide li ljubav kroz želudac, rekao bih "kakva glupost", sa 30 bih odgovorio "ne vjerujem baš", a sada, sa 40, moj je odgovor "da". Kada osobi koju voliš pripremiš neko fino jelo, to predstavlja bliskost, sigurnost i čin povjerenja, a to je i put k ženama – objašnjava Šalković. Sve što zna skuhati naučio je od mame, a hranom, točnije gulašem zaveo je i svoju djevojku, glumicu Anu Gruicu. – Pripremam ga na klasičan način, s puno začina i junetinom – otkriva.

Roker Davorin Bogović glavni je kuhar u svom domu i tog se posla rado prima svaki dan. – Može se reći da sam preteča današnjem trendu gastroseksualaca – kaže pjevač pa nastavlja:

– Neki muškarci misle da znaju kuhati ako znaju pripremiti meso na roštilju. To za mene nije kulinarsko umijeće. Bogović otkriva i koje njegovo jelo najviše rasplamsava strasti u spavaćoj sobi. – Pileći curry pokazao se kao najveći afrodizijak za moju suprugu Zvonku i mene. Valjda zbog ljutih začina – kaže i poručuje muškarcima da obvezno, nakon što dragu iznenade slasnim jelom, počiste kuhinju.

Povjerenje je ključ

– Uvijek sve uglancam tako da je čišće nego što je bilo prije kuhanja – kaže. Glumac Nikša Kušelj priznaje da svoje kulinarske sposobnosti djevojkama obično otkriva tek kasnije u vezi, a u pripremi hrane pravi je stručnjak.

– Moji su specijaliteti obično morski, a neizostavan je dio svih mojih jela crveni luk jer ga obožavam – kaže. Svježe su namirnice bit svega pa mu je odlazak na tržnicu omiljeni ritual, a još veći gušt priprema jela.

– Jednostavno volim pripremiti nešto kod kuće i to je uvijek bolje od odlaska u restoran – kaže Kušelj.

>>Hrvoje Šalković i Ana Gruica pili sok na špici

>>Ana Gruica i Hrvoje Šalković u vezi

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

PO
portugisac
12:47 13.02.2015.

Ovo je nemoguće. Hoču da komentiram a ne dozvoljava mi da koristim riječi koje inaće idu uz tu temu. Treba zabraniti takove teme a ne moje komentare.

AY
ayala
08:34 14.02.2015.

tko li tebe gura na tv.nizeticu

TO
tomzag
13:10 13.02.2015.

Puna kuhača ženama? Pa sve je manje žena koje znaju i hoće kuhati. Sam sam talac takvog braka. Žena se pretvarala da nešto kuha na početku, a sad sam kuham, da ne trošimo po restoranima. Ona neće ni oprati suđe. Čak se ni ne seksa više od jednom tjedno. Zato sam kuham i imam ljubavnicu pa opet sve pet.