razbjesnio javnost

Poznati voditelj CNN-a dobio otkaz nakon 17 godina pa poludio: 'Zapanjen sam'

Foto: CAITLIN OCHS/REUTERS
Michael Kors presents his latest collection during New York Fashion Week
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
FILE PHOTO: CNN's Don Lemon during a televised townhall in Los Angeles, California
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
FILE PHOTO: CNN anchor Don Lemon poses as he arrives at the WarnerMedia Upfront event in New York
25.04.2023.
u 23:00
Iz CNN-a su na Twitteru demantirali njegove tvrdnje i objasnili da je voditelj imao priliku sastati se s upravom
Pogledaj originalni članak

Voditelj Don Lemon (57) nakon 17 godina rada na CNN-u dobio je otkaz nakon optužbi da je maltretirao svoje kolegice tijekom karijere. Vijest je sam objavio oglasivši se na društvenoj mreži Twitter, gdje je napisao da je šokiran. 

"Jutros me moj agent informirao da mi je prekinut ugovor sa CNN-om. Zapanjen sam. Nakon 17 godina na CNN-u mogao je netko u upravi imati barem toliko pristojnosti da mi to izravno kaže. Nisam imao nikakvu indikaciju da neću biti u mogućnosti nastaviti raditi ovaj posao koji sam toliko volio na mreži. Jasno je da su u igri neke veće stvari. S tim u vezi, želim se zahvaliti svim kolegama i timovima s kojima sam radio. Oni su najtalentiraniji novinari i želim im sve najbolje", napisao je na Twitteru. 

Iz CNN-a su na Twitteru demantirali njegove tvrdnje. Napisali su da je imao priliku sastati se s upravom, ali je umjesto toga objavio izjavu na Twitteru. "Don će zauvijek biti dio CNN-ove obitelji i zahvaljujemo mu na njegovom doprinosu u proteklih 17 godina. Želimo mu sve najbolje i bodrit ćemo ga u njegovim budućim postignućima", stoji u službenom priopćenju TV postaje s potpisom izvršnog direktora Chrisa Lichta.

Lemon, koji je dugo bio voditelj programa u najgledanijem večernjem terminu, a odnedavno je vodio emisiju CNN This Morning, našao se na meti kritika nakon što je sugerirao da je ženama starijim od 50 godina "prošlo vrijeme". Mnogi su gledatelji zbog toga komentara tražili da bude otpušten. Točnije, u eteru je izjavio da republikanka Nikki Haley nije ‘u najboljem izdanju‘. 

"Gospođa Haley nije bila u svom najboljem izdanju. Smatra se da je žena u najboljim godinama u 20-ima, 30-ima i možda svojim 40-ima. Ja samo govorim činjenice, guglajte to", rekao je Lemon.

Lemonov ugled dodatno je narušilo i izvješće Varietyja u kojemu su detaljno iznešene optužbe za mizogino ponašanje prema njegovim kolegama s CNN-a. Producentici je u lice rekao da je debela, rugao se i oponašao drugu kolegicu, dok je jednoj navodno slao prijeteće poruke. Lemonov predstavnik demantirao je ovo izvješće.

Isto tako, prošle jeseni podigao je prašinu u javnosti kada je rekao da bi "muška nogometna reprezentacija trebala biti plaćena više od ženske jer su zanimljiviji za gledanje".

VIDEO Ivana Paradžiković šokirana onim što je vidjela u Americi: 'Najgore od svijeta'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Dars
Dars
07:24 26.04.2023.

Lik je jedan od najradikalniji ljevičarskih novinara voditelja pa je dobio pedalu da ljudi misle da su mediji neutralni s obzirom na Tuckera na Foxu. A ovo što su naveli kao razlog je smijurija.. ljevičarska posla.

MK
marcel.kocan
01:00 26.04.2023.

Znači danas je za otkaz reć notornu činjenicu da žena od 20 obično izgleda bolje od one od 50?