poduzetna britanka:

‘Prelijepa sam da radim. Odustala sam od diplome inženjerke i sad zarađujem 260.000 kuna iz svoje sobe‘

Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
02.11.2022.
u 14:39
Infuencerica Raquel Llorente (23) otkrila je da je odustala od fakulteta, jer je bila previše lijepa te se odlučila za drugačiju karijeru.
Pogledaj originalni članak

Britanska influencerica Raquel Llorente (23) u jednom je intervjuu otkrila kako je odustala od fakulteta i studija inženjerstva i razvoja jer je bila, kako kaže, previše lijepa. Naime, Raquel je odlučila iskoristiti svoj fizički izgled kako bi se obogatila kao influencerica na Instagramu.

U razgovoru za The Sun otkrila je da je fakultet upisala jer je osjećala pritisak da se mora baviti nekim prestižnim zanimanjem koje će joj osigurati financijsku stabilnost. No, inženjerstvo joj je brzo dosadilo pa je počela eksperimentirati sa šminkom.

- Uopće nisam htjela biti tamo. Trošila sam svoje studentske zajmove na različite beauty palete i posvetila se make-upu. Igrala sam se različitim lookovima i odjednom bih shvatila da je već prošlo pet sati, a meni je rok za esej na fakultetu bio u ponoć. Uspjela sam predati esej na vrijeme, ali je to bilo doslovno u zadnji tren te je izgledao vrlo neuredno, ali sam ja izgledala sjajno -  ispričala je. Zatim se odlučila pokrenuti i svoj Instagram profil na kojem je objavljuje razne make up lookove, a njezin broj pratitelja samo je rastao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli raquel (@reitxmakeup)

- U početku sam se samo zabavljala i radila ono što inače činim, no s vremenom sam bila sve bolja i bolja u šminkanju - kazala je te dodala da je potom odlučila svoju popularnost unovčiti i posvetiti se isključivo tome. 

- Inženjeri su važni, ali ne želim graditi karijeru u nečemu što mrzim – rekla je.

Llorente danas ima 113 tisuća pratitelja na Instagramu i više od 70 tisuća na TikToku te zarađuje oko 260.000 kuna godišnje zahvaljujući ugovorima s brendovima. Influencerica kaže da je njezin posao jednako težak kao i onaj inženjera, iako radi iz udobnosti svoje sobe.

Raquel je opisala i kako izgleda posao Influencerice, odnosno njezin radni dan. Kaže da cijeli dan provede odgovarajući na mailove te snimajući i montirajući videe.

- Nekome izvana to sve djeluje kao lak posao, ali kad ste fokusirani na izgradnju karijere na društvenim mrežama, onda morate na tome također raditi od 9 do 17 sati – opisala je influencerica koja na Instagramu objavljuje svaki dan te svoje pratitelje uvijek iznenadi nekim kreativnim lookom. U posljednje se vrijeme tako posvetila jezivom izgledu koji je karakterističan za Noć vještica. Svojim je pratiteljima pokazala nekoliko varijanti kako se mogu maskirati. Inače, sa svojim pratiteljima dijeli i različite trikove te korisne savjete.

VIDEO Anđa Marić prošetala pistom nakon dugo vremena

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BA
Barba56
15:02 02.11.2022.

Pa i nisi nesto posebno , naprotiv .

DU
Deleted user
15:33 02.11.2022.

-"Lijepa si i pametna!" -"Hvala na kontinentu!"

ZO
zoranos
15:10 02.11.2022.

Kad se računaju plaće onda su žene potplaćene u odnosu na muškarce i to se stalno spominje u svim statistikama. međutim tu se ne računaju društvene mreže gdje žene imaju daleko više mogućnosti nego muškarci i zarađuju novac doslovno za ništa! Pa pogledajte našu Dvornikovu - što ona to radi u životu a stalno je u medijima i zarađuje fine novce koje nisu u statistikama (namjerno nju spominjem jer nije samo golotinja kao opcija). Danas imate na milijune žena koje su milijunašice samo od društvenih mreža - muškaraca ima isto ali puno manje.