Najskuplji razvodi

Preljub težak čak 4,6 milijardi eura

Foto: Pixsell
Dmitryj Ryboloviev
Foto: Pixsell
Dmitryj Ryboloviev
Foto: Pixsell
Dmitryj Ryboloviev
Foto: Pixsell
Dmitryj Ryboloviev
03.07.2010.
u 18:16
Ruski par od 2005. godine živi u Ženevi, pa ako se ne nagode, prema švicarskom zakonu, Elena ima pravo na pola bračne stečevine
Pogledaj originalni članak

Preljub bi desetog najbogatijeg Rusa Dmitryja Rybolovieva mogao stajati vrtoglavih 4,6 milijardi eura. Njegova supruga Elena želi rastavu braka i od nevjernog supruga traži 4,6 milijuna eura. U dokumentima koje su predali njezini odvjetnici stoji ‘da joj je zlo od njegove sklonosti drugim ženama’. Optužila ga je za ‘ozbiljnu’ nevjeru i raskalašenu zabavu na obiteljskoj jahti s brojnim manekenkama i starletama. S obzirom na to da par od 1995. godine živi u Ženevi, rastava će biti na švicarskom sudu.

U javnost još nije izišlo što je konkretno razljutilo Elenu budući da ovo nije prvi suprugov izlet. Švicarski tabloidi nagađaju je li Dmitry možda u vezi s nekom drugom djevojkom, a ruski pak tvrde kako je riječ o rastavi desetljeća. Kako god, Eleni je svakako dojadilo zatvarati oči pred suprugovom nevjerom.

Ugovor supružnika

Elena i Dmitry u braku su 23 godine i imaju dvije odrasle kćeri. Upoznali su se na Medicinskom fakultetu u provincijskom gradu Rundown of Perm 1980. godine. U raspodjelu imovine, tvrdi Elena, moraju ući sve nekretnine; od Londona do Singapura, među kojima je i 75 milijuna eura vrijedna vila na Palm Beachu na Floridi, koju je svojedobno bogati Rus kupio od Donalda Trumpa. Tu je i 87 milijuna eura vrijedna jahta trenutačno usidrena na talijanskoj obali. Rybolovlevu imovinu čine i neprocjenjiva umjetnička djela Picassa, Van Gogha, Gaugina i Moneta, piše “Telegraph”.

Dmitry, dakako, energično odbija ‘sulude zahtjeve’ svoje supruge te dodaje kako više ne posjeduje sve te nekretnine. Poziva se i na ugovor koji su potpisali 2005. godine; u slučaju rastave Elena će dobiti najviše 60 milijuna dolara.

Savjeti Irine Abramovič

No i Elena je svjesna koliko može izgubiti ne angažira li najbolji odvjetnički tim pa je savjet tražila i od bivše gospođe Abramovič - Irine. Iako poput većine ruskih bogataša godinama žive glamurozno, način na koji su se Rybolovlevi obogatili nije nimalo glamurozan.

Kao i mnogi drugi oligarsi, Rybolovlev je imovinu stekao čudnim putovima. Bio je, 1996. godine, čak i optužen da je smišljeno doveo do kraha jednu rusku tvrtku te zbog toga u pritvoru proveo jedanaest mjeseci. Na suđenju je bio oslobođen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

AB
abercrombie88
07:43 04.07.2010.

oderi ga ženo

LI
lietuva
20:09 03.07.2010.

Ruski gradić \"Rundown of Perm\"? Pa dajte se bar potrudite naći ruski naziv.

Avatar Ivica6
Ivica6
23:22 03.07.2010.

Je, Rubirosa. A što kažeš na \"1,7 bilijuna dolara\" što je isplatio Murdoch? ;-))) Naši vrli novinari ne znaju da Ameri napišu i kažu za milijardu da je \"billion\"! Ponovo hrvatski \"novinari\", još samo večeras u vašemu gradu!!! :-)))