demantirali tračeve

Princ Albert i Charlene izmjenjivali nježnosti na koncertu Eaglesa

Foto: AFP/Pixsell
Princ Albert II. (1)
Foto: AFP/Pixsell
Princ Albert II. (1)
Foto: AFP/Pixsell
Princ Albert II. (1)
Foto: AFP/Pixsell
Princ Albert II. (1)
Foto: AFP/Pixsell
Princ Albert II. (1)
Foto: AFP/Pixsell
Princ Albert II. (1)
01.07.2011.
u 13:15
Danas mladence, ali i sve goste očekuje uzbudljiv program koji počinje u 16 sati okupljanjem oko 3500 građana pred kneževskom palačom
Pogledaj originalni članak

Jutro uoči prvog dana prinčevskog vjenčanja Alberta II. i Charlene Wittstock u Monacu je užurbano, slobodnog hotela nema u okolici 200 km od kneževine, a uhvatiti taksi ravno je dobitku na lotu, ili u kockarnici u ovom slučaju. Oko 150.000 ljudi jučer se u Monte Carlu do sitnih sati zabavljalo na koncertu Eaglesa, a glavne zvijezde bili su mladenci koji nisu prestali izmjenjivati nježnosti, čime su "začepili" usta traču da je mladenka uoči vjenčanja pokušala pobjeći. Danas mladence, ali i sve goste očekuje uzbudljiv program koji počinje u 16 sati okupljanjem oko 3500 pozvanih građana pred kneževskom palačom.

U 17 sati počet će ceremonija civilnog vjenčanja u prijestolnoj dvorani, a nakon toga će se novopečeni supružnici pojaviti na balkonu (koji nosi ime Staklena galerija) gdje bi se trebali poljubiti. Mladenka će prva reći "uzimam", jer je Albert suveren i u trenutku kad on kaže "uzimam", Charlene postaje princeza. Nakon toga u palači će biti poslužen domjenak s tradicionalnim južnoafričkim jelima. Tom prigodom gradonačelnik Monte Carla mladence će darovati "darom naroda".

Ugledni gosti, među kojima i brojni političari, ali i zvijezde, nakon ceremonije uživat će u gala-večeri u luksuznom hotelu Hermitage. U 22 sata organizatori najavljuju spektakl u luci Hercules gdje će uz  vatromet (ispucat će se 15.000 komada pirotehnike) goste zabavljati slavni Jean-Michael Jarre. Očekuje se da će koncertu nazočiti čak 150.000 gostiju, zbog čega je grad pod opsadom policije (više od 600 policajaca je na ulicama), a nadlijeću ga i helikopteri.

Zanimljivo je da su svi bračni papiri pisani rukom, a potpisat će ih samo za ovu priliku izrađenom Montblanc olovkom koja ima ugravirane njihove inicijale. Kada ih proglase vjenčanima, Charlene Wittstock postat će Princeza od Monaca. U trenutku kada se mladenci ukažu na balkonu, svirat će "Himna princeze Charlene". Albertov kum bit će Chris Le Vine, dok će kuma budućoj princezi biti Donatella Knecht de Massy.

Zanimljivo je također, budući da je nemoguće pobjeći od usporedbi s kraljevskim vjenčanjem princa Williama i Kate Middleton, da je monegaški prinčevski par  televizijski prijenos vjenčanja, za razliku od Britanaca, dobro unovčio - prodali su prava za 400.000 eura.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.