humano

Princ okupio svjetske sportaše za pomoć djeci

Foto: VL
Princ okupio svjetske sportaše za pomoć djeci
04.04.2015.
u 11:11
Riječ je o akciji „Star team for children“, organizaciji koju su još 1993. godine utemeljili monegaški princ i njegov sugrađanin Mauro Serra
Pogledaj originalni članak

Na inicijativu princa od Monaca Alberta Grimaldija u talijanskom se Sestu okupila sportska elita koja se skijala, a cijeli je događaj bio humanitaran.

Bitka na stazi

Riječ je o akciji „Star team for children“, organizaciji koju su još 1993. godine utemeljili monegaški princ i njegov sugrađanin Mauro Serra. Prikupilo se 20 tisuća eura jer je svaki sudionik ekshibicijskog slaloma i biatlona ubacio nešto u kasicu udruge. Marc Girardelli, jedan od najboljih skijaša u povijesti, s pet velikih Kristalnih globusa i 11 medalja sa svjetskih prvenstava, sjajno se snašao na stazi koja – sasvim prigodno – nosi njegovo ime.

Očekivano, još je brži Talijan Christoph Innerhofer, svjetski skijaški prvak i osvajač dviju olimpijskih medalja u Sočiju. Nastupio je i sljemenski prvak iz 2010. godine Giuliano Razzoli pa Denise Karbon, bivša talijanska skijaška zvijezda, Jure Košir, jedan od najboljih slovenskih skijaša u povijesti.

I formulaši skijaju

Niz padinu se spustila i Daniella Ceccarelli, još jedna olimpijska pobjednica, koja je u Salt Lake Cityju 2002. godine za nekoliko stotinki u superveleslalomu bila bolja od naše Janice Kostelić.

Bivši vozač formule 1 Riccardo Patrese branio je boje svog sporta na ovom skijaškom događaju na kojem nije nedostajalo slavnih.

– Dobrotvorstvo igra glavnu ulogu u mojem životu. Zato mi je posebno drago kada znam da smo sportskim druženjem uspjeli prikupiti još 20 tisuća eura za djecu kojoj je taj novac potreban. I ovo sunce kao da je prepoznalo naše namjere, blista iznad prekrasnih vrhunaca Dolomita – lirski je u Sestu raspoložen bio princ Albert od Monaka čijem je dobrom raspoloženju zasigurno pridonijelo i što je prije nekoliko mjeseci postao otac blizanaca.

>>Princeza Charlene i princ Albert dobili bliznace

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar @proma_trač
@proma_trač
11:42 04.04.2015.

PR - donacije. Onima koji dobiju pomoć to je u biti svejedno ali opet.