projekt elle dvornik

Prva hrvatska virtualna glazbenica Alterella objavila je debitantski albumom "Teška vremena za sanjare"

Foto: Promo
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Karmen Poznić
Foto: Karmen Poznić
Foto: Karmen Poznić
Foto: Karmen Poznić
Foto: Karmen Poznić
Foto: Karmen Poznić
Foto: Karmen Poznić
14.04.2023.
u 13:03
Multimedijski projekt stvaran je godinu dana, a glavna idejna začetnica projekta te autorica glazbe i teksta svih pjesama na albumu "Teška vremena za sanjare" je naša najuspješnija influencerica Ella Dvornik-Pearce koja svojim radom već godinama pomiče granice kreativnosti i razbija tabue na društvenim mrežama
Pogledaj originalni članak

Predstavljamo vam Alterellu , multimedijski projekt stvaran godinu dana, a glavna idejna začetnica projekta te autorica glazbe i teksta svih pjesama na albumu "Teška vremena za sanjare" je naša najuspješnija influencerica Ella Dvornik-Pearce koja svojim radom već godinama pomiče granice kreativnosti i razbija tabue na društvenim mrežama. Sada je na red došao metaverzum u kojem će vladati Alterella, lik koji je osmislila Ella, a koji je posljednjih mjeseci već privukao veliku pažnju na Instagramu. Album se čekao s nestrpljenjem i od danas je dostupan na svim glazbenim platformama.

"Eto nas van! Aterella je alterego dvadesetogodišnjakinje u meni. Neke pjesme su dio mog vlastitog iskustva, što proživljenog, što gledanog sa strane. Morala sam se intenzivno dati u ovaj lik i proživljavati sve ponovno kako bi dala liku karakter kakav smatram da sam bila u to vrijeme. Što se žanra na albumu tiče, nema određenog. Više mi je bilo bitno prenijeti neki vibe, poruku i iskustvo, progovoriti o nekim temama na drugačiji način pa sam tako koketirala s različitim zvukovima. To je ujedno i razlog zašto nisam puštala singlove jer nisam htjela da me se ukalupi po jednoj pjesmi, budući da su sve različite. 

nagrađivani kantautor

Matija Cvek: 'Moj uspjeh nije došao preko noći. Od 16. godine gažirao sam po zagrebačkim kafićima'

Površnim promatranjem dobiva se dojam da je uspjeh bio strelovit, ali itekako je pekao zanat po zadimljenim kafićima Zagreba i okolice, posebno Zaprešića. Svi koji su izlazili na te improvizirane pozornice na kojima vas nerijetko, posebno u početku, slušaju ljudi koji bi se ondje slučajno zatekli, znaju kako je to ozbiljan i težak put. Treba biti jak i kvalitetan i voljeti glazbu kako biste prošli taj prvi "filter" i napisali "Trebaš li me", "Ptice" i mnoge druge hitove. Najlakše je pričati i kritizirati iz fotelje promatrača, pa sam razgovor počeo pitanjem koje si vjerojatno mnogi postavljaju.

Album je na svim streaming platformama, a ja se nadam da ste spremni na to što vas čeka.

- Uživala sam u cijelom procesu, puno sam učila, dosta toga mi je bilo strano pogotovo rap, ali stvarno sam se dala 1000% u ovo. Htjela sam raditi isključivo ono što želim, bez da mi itko govori što smijem ili ne smijem i što prolazi ili ne. Želim se zahvaliti Arijanu Vujici koji me pustio da budem slobodna u kreativnosti i koji je producirao cijeli album. Nadam se da ćete se pronaći u nekim tekstovima i stvarno se veselim svemu što dolazi. Alterella od sada djeluje kao lik za sebe i ima svoju vlastitu misiju."- poručuje Ella te još jednom naglašava da je Alterella njezin multimedijski projekt, a album je tek početak, u pripremi su popratni virtualni sadržaji.

VIDEO Giuliano otkrio kako je nakon vlastitog vjenčanja završio u zatvoru u Remetincu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.