snimali cijelu noć

Roko snimio spot za pjesmu 'The Dream': 'Siguran sam da možemo proći u finale Eurosonga'

Foto: PETAR BEGOVIĆ
Foto: STJEPAN DOLENEC
Foto: STJEPAN DOLENEC
Foto: STJEPAN DOLENEC
Foto: STJEPAN DOLENEC
Foto: STJEPAN DOLENEC
Foto: STJEPAN DOLENEC
Foto: PETAR BEGOVIĆ
Foto: PETAR BEGOVIĆ
02.04.2019.
u 15:26
19-godišnji Roko ne krije zadovoljstvo svojim prvim videospotom, ne skrivajući strahopoštovanje prema mjestu radnje.
Pogledaj originalni članak

Iako se naš ovogodišnji predstavnik na Izboru za pjesmu Eurovizije, Roko Blažević, na društvenim mrežama ‘prvotravanjski’ našalio ‘kako od spota neće biti ništa’, dao je i naslutiti: službeni spot bi mogao biti uskoro pušten u javnost.  

Naime, proteklog je vikenda u zagrebačkom gradskom kazalištu ‘Komedija’, samo tjedan dana nakon svečane premijere domaćeg uprizorenja jedne od najpoznatijih svjetskih rock-opera ‘Jesus Christ Superstar’, snimljen službeni videospot ‘The Dream’.

Smjestivši radnju spota u Jeruzalem, glavni grad zemlje domaćina 64. Eurosonga, hrvatsko-eurovizijski Dream Team još je jednom dokazao kako pomno osmišljenom strategijom korača prema grandioznoj pozornici najvećeg svjetskog glazbenog natjecanja, koje iz godine u godinu prati oko 200 milijuna gledatelja te ga svrstava na sam tron najgledanijih televizijskih događaja u cijelome svijetu.

19-godišnji Roko ne krije zadovoljstvo svojim prvim videospotom, ne skrivajući strahopoštovanje prema mjestu radnje, nadodaje - ‘Spot smo snimali desetak sati, gotovo čitavu noć, no cijela ekipa bila je toliko puna entuzijazma i vjere u ovu pjesmu i spot da smo istinski uživali i jedva čekam da hrvatska, ali i europska publika premijerno vidi spot koji će već po ovoj genijalnoj scenografiji biti jedinstven. Ne želim puno otkrivati o radnji spota, no sigurno ćemo izazvati reakcije, a to je i cilj - ovo je takav festival, natjecanje na kojem želim pronijeti poruku pjesme, nisam tu samo da lijepo otpjevam, već da kroz svoju glazbu pronosim i poruku u koju vjerujem i za koju želim da dopre do srca milijunske publike! Siguran sam da ovakvom pozitivnom energijom i umjetničkim vjetrom u leđa možemo izboriti ulazak u veliko finale Eurosonga, a tada je sve moguće!’

Redatelj spota Dario Lepoglavec, iza sebe već ima eurovizijski redateljski i snimateljski prvijenac  - ‘Roko se ponaša kao pravi profesionalac i ni po čemu se nije dalo zaključiti da mu je ovo prvo snimanje videospota. Prezadovoljan sam kako smo to snimili i odmah smo prionuli montaži koja će radi ideje biti dosta zahtjevna, no siguran sam da ćemo uspjeti u svome naumu. Imao sam tu cast, već raditi eurovizijski spot, i to za jednu od verzija Jacquesove eurovizijske uspješnice ‘My friend’, tako da će mi ovo biti drugi spot za Eurosong i to me ispunjava posebnom radošću kada sa svojim timom mogu upregnuti umjetničke vijuge i kreirati videouradak koji će predstavljati našu Hrvatsku na jednom takvom ogromnom glazbenom natjecanju!’.

Foto: PETAR BEGOVIĆ

Kako je došlo do ove zanimljive suradnje i poveznice objasnio nam je Mihovil Bek, generalni menadžer naše ovogodišnje eurovizijske uzdanice - ‘Prilikom prve probe u Komediji, kada je cijela scena bila postavljena, Jacques i ja smo se u jednome trenutku pogledali i istovremeno zaključili kako je scenografija kao stvorena za ideju koju smo zajednički razvili za Rokov eurovizijski spot. Prenijeli smo svoja razmišljanja koreografu svjetskoga glasa - Leu Mujiću, koji je autor koreografije za Komedijinu rock-operu, a ujedno i koreograf Rokova nastupa, koji spremamo za Eurosong pa nas je Leo vrlo brzo spojio s gospodinom Ivom Knezovićem, našim proslavljenim scenografom i autorom scenografije za ‘Jesus Christ Superstar’.

Kako gospodin Knezović, tako i Komedijin ravnatelj Krešimir Batinić odmah su pristali podržati naš videoprojekt te nam svim svojim raspoloživim resursima pomogli u ostvarenju naše ideje. Zaista smo im najiskrenije zahvalni i presretni što se na ovaj sinergijski način koriste domaći talenti, znanje i iskustvo, a sve sa zajedničkim ciljem da se naša pjesma što bolje predstavi u glazbenome svijetu.

Šefica hrvatske Delegacije Elizabeth Homsi otkriva i prve detalje vezane uz premijeru spota:   ‘’Roka aktivno pratimo na HRT-ovim društvenim mrežama, pa tako s ponosom mogu reći da smo u ovom trenutku objavili ekskluzivnu snimku sa snimanja spota. Gledatelji HRT-a prve kadrove sa snimanja mogu pogledati već sutra (3. travnja)  u  reportaži o Roku u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Uskoro ćemo obznaniti i termin premijere spota, koji će se osim u programu HRT-a zavrtjeti i na službenom You tube kanalu Eurovizije 2019.’’

Foto: STJEPAN DOLENEC

Podsjetimo, Hrvatsku će Roko Blažević s pjesmom ‘The Dream’, autora Jacquesa Houdeka, Charlieja Masona i Andree Čubrić, predstaviti druge polufinalne večeri 16. svibnja, na 64. Eurosongu, koji se od 14. do 18. svibnja održava u izraelskom Tel Avivu.

Pogledajte i tko su najveći kradljivci u svijetu showbusinessa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Niškorist
Niškorist
16:42 02.04.2019.

Može snimati i tjedan dana ali bu brzo ispal !