Ne može u luksuzne vile

Ruski voditelj nije mogao sakriti bijes zbog sankcija: Platio sam sulude poreze za te nekretnine

Foto: profimedia
Foto: profimedia
Foto: profimedia
02.03.2022.
u 17:06
Vladimir Soloviev ljut je zbog sankcija koje je Europa uvela Rusiji i zbog tih sankcija ne može koristiti svoje luksuzne vile koje ima u Italiji
Pogledaj originalni članak

Sankcije koje je Europa uvela Rusiji i njezinim državljanima nakon što je Rusija izvela invaziju na Ukrajinu, izazvale su žestoke reakcije. Televizijski voditelj i novinar Vladimir Soloviev u programu uživo je, skoro kroz suze se žalio na ovakvu odluku EU jer je zbog zamrzavanja nekretnina građanima Rusije sada Soloviev ostao bez mogućnosti korištenja svoje dvije vile u Italiji koje se nalaze u blizini vile koju ima glumac George Clooney. 

- Kupio sam ih, platio sulude poreze, sve sam napravio kako treba. I odjednom netko je donio odluku da je ovaj novinar sada na popisu sankcioniranih. I to odmah utječe na vas. Čekajte malo! Pa rekli ste da je u Europi vlasništvo svetinja - uzrujano je govorio Vladimir o sankcijama koje se odnose na korištenje nekretnina. Dodao je i kako je mislio da je Europa tvrđava ljudskih prava, da je sve dopušteno i ne može vjerovati da mu je oduzeto pravo korištenja nekretnina samo zato što je Rus, prenose strani mediji. 

Na udaru sankcija su ruski oligarsi koji su godinama "držali ljestve" Putinovu režimu. Zapad vjeruje da bi upravo oni zbog pretrpljenih gubitaka mogli izvršiti psihološki pritisak na ruskog predsjednika da prekine rat u Ukrajini. Tako brojni ruski milijarderi sele svoje superjahte prema Jadranskom moru i Indijskom oceanu i na taj način pokušavaju pobjeći od sankcija. 

VIDEO Krystyna Panchishko, 23-godišnja sudionica Olimpijskih igara u Tokiju 2020. morala je pobjeći iz svog doma u Ukrajini

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 96

Avatar solinarep
solinarep
17:29 02.03.2022.

Smiješnog li lika. Vlasništvo je svetinja. Ukrajinci su vlasnici Ukrajine. Tko tuđe vlasništvo otima, ni svoje ne može uživati. Pepelnica je! Pokaj se!

Avatar lajavopseto
lajavopseto
17:31 02.03.2022.

Kaže u Europi je vlasništvo svetinja, čije je onda vlasništvo svega onoga što ste vi Rusi uništili ,zapalili u Ukrajini seljoberu?

Avatar Gustav
Gustav
18:12 02.03.2022.

Kupiš si vile u Sibiru pa ih koristiš do mile volje !