sjećate se nje?

San joj je bio predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, a kad je napokon došla - dogodio se potpuni fijasko

Foto: Reuters/Pixsell
Daria Kinzer
Foto: 'WOLFGANG RATTAY'
'Daria Kinzer of Croatia performs her song \'Celebrate\' during the first semi-final for the Eurovison Song Contest in Duesseldorf May 10, 2011. The 2011 Eurovison Song Contest will be held in the wes
Foto: Borna Filić/Pixsell
Daria Kinzer
Foto: VL
Daria Kinzer
Foto: Instagram
Daria Kinzer
Foto: Instagram
Daria Kinzer
22.05.2021.
u 20:00
Predstavljala nas je s pjesmom "Celebrate" Borisa Đurđevića dospjela je tek 15. mjesto u polufinalu, a taj se nastup i danas svrstava među najgore hrvatske nastupe na Eurosongu.
Pogledaj originalni članak

Pjevačica Daria Kinzer predstavljala nas je na Eurosongu 2011. godine kada je na Dori odnijela na pomalo netipičan način. Naime,  pobjednička se pjesma birala kroz šest eliminacijskih emisija i to televotingom, a u sedmoj se odabrao pobjednik. Inače, Daria Kinzer je po majci Hrvatica, a po ocu Njemica. Tako je dobila priliku ostvariti svoj san i nastupati za Hrvatsku na Eurosongu koji se te godine održao u Düsseldorfu. 

Međutim, na tom se natjecanju nije proslavila. Predstavljala nas je s pjesmom "Celebrate" Borisa Đurđevića dospjela je tek 15. mjesto u polufinalu, a taj se nastup i danas svrstava među najgore hrvatske nastupe na Eurosongu.

No, to je nije poljuljalo u nastavku karijere pa je samo dvije godine kasnije ponovno stala na pozornicu Eurosonga, ali ovaj put za Švicarsku. 

Školovala se u Austriji i Njemačkoj, a osim glazbe, završila je i ekonomski fakultet.  Pjevačica je i dalje glazbeno aktivna, no posljednjih se godina posvetila karijeri na njemačkom govornom području. 

VIDEO>> Albina u Večernjakovoj desetki: 'Ne kuham, ali zato pjevam pod tušem'

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Tombstone
Tombstone
20:06 22.05.2021.

Najgore rezultate ostvarile su Josipa Lisac kao posljednja i Tereza Kesovija kao posljednja s 0 bodova. Doduse lisac je predstavljala jugu a kesovija Monaco, ali ipak su Hrvatice.