mirna mihelčić

Šibensku glumicu mnogi smatraju glumačkim otkrićem: 'Polaskana sam što sam dobila ovakvu priliku'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
05.08.2021.
u 22:30
Mirna kaže da nije bila odlična učenica u srednjoj školi pa nije ni mogla zamisliti da će jednog dana biti glumica. Zaokret se dogodio na Akademiji, nakon što je počela učiti ono što zbilja voli. Ispiti na fakultetu nisu joj nikada zadavali probleme.
Pogledaj originalni članak

Od ove jeseni program HRT-a obogatit će nova humoristična serija “Mrkomir prvi”. Riječ je o sitcomu koji se bavi dogodovštinama častohlepnog, ali i naivnog hrvatskog kneza Mrkomira čiju su pilot-epizodu gledatelji imali priliku vidjeti još u novogodišnjoj noći. Scenaristi su Snježana Tribuson, Branko Ružić, Tonči Kožul, Zoran Lazić i Ognjen Sviličić, dok režiju potpisuju Snježana Tribuson, Igor Šeregi i Aldo Tardozzi. Nakon izuzetno pozitivnih reakcija HRT je od produkcijske kuće Interfilm odlučio naručiti još 13 epizoda serije koja je okupila odličnu glumačku postavu. Kneza Mrkomira tumači Goran Navojec, Eciju Ojdanić gledat ćemo u ulozi Anuške, dok Ozren Grabarić igra Slavomira. Veliki doprinos seriji dali su i neki mladi glumci koji su svojom pojavom već nakon pilot-epizode oduševili kritiku, ali i publiku. Jedna od njih je i mlada Šibenčanka Mirna Mihelčić (25) koja u seriji utjelovljuje lik Maruše, kćeri kneza Mrkomira.

Foto: Instagram
– Maruša je mlada, buntovna i nema dlake na jeziku. Jako sam sretna što je glumim jer je izuzetno zabavna – kaže Mirna o svojoj ulozi. Snimanje serije započelo je krajem lipnja pa studentica četvrte godine preddiplomskog studija glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu ima poprilično radno ljeto, no njoj to ni najmanje ne smeta.

– Želim reći da sam jako polaskana što imam priliku raditi s tako velikim glumačkim imenima. Svaki dan mi pokazuju koliko je predivan naš posao, osjećam se jako ugodno na setu s njima i ne bih mogla nikoga izdvojiti i reći s kim sam se najviše zbližila. Stvorili smo jedan odličan i kvalitetan tim koji se upotpunjuje i svi si na setu maksimalno međusobno pomažu – govori Mihelčić koju su neki kritičari već prozvali novom nadom, ali i pravim glumačkim otkrićem. Stavljaju li joj ta očekivanja dodatan teret na leđa? – Naravno da je lijepo čuti tako dobre kritike, a spremna sam i na loše, jer smatram da je svaka kritika samo dodatna motivacija da budem još bolja u onome što radim i volim. Smatram da sam tek na početku svoje karijere i da imam još mnogo toga za naučiti, a takvi komentari samo mi daju vjetar u leđa, te ih ne smatram nikakvim teretom – samouvjereno će Mirna.

Da je privlače scena i svjetla reflektora shvatila je još u djetinjstvu, no priznaje da nije mogla ni zamisliti da će jednog dana studirati glumu jer je škola nije pretjerano zanimala. – Nisam bila neka odlikašica u srednjoj školi, tako da nisam mogla predvidjeti ovo što trenutačno radim. Zaokret se dogodio na Akademiji, kad sam počela učiti ono što me zbilja zanima i što zbilja volim. Bilo je tu i nekih slabijih ocjena, ali pretežito sam sve polagala s lakoćom – ističe Mirna. Ljubiteljima domaćih humorističnih serija ova talentirana Šibenčana zasigurno je već poznata zbog uloge Kike, mlade Sinjanke koja dolazi u Zagreb zbog studija, a nju tumači u RTL-ovoj seriji “Blago nama”. Osim TV projektima, okupirana je i onima u kazalištu. Na otvorenju ovogodišnjeg Splitskog ljeta igrala je u predstavi “Judita”.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
– “Judita” je projekt Umjetničke akademije u Splitu i Gradskog kazališta lutaka Split, a izvodili smo tu predstavu u sklopu ispitne produkcije kolegija Govor, skupa s kolegama s druge godine. Spomenutu predstavu izvodili smo kao uvertiru u ovogodišnje izdanje “Splitskog ljeta” – pojašnjava Mirna i dodaje da joj je teško reći privlači li je više kazalište ili televizija. – I u jednome i u drugom beskrajno uživam i pronalazim sreću i radost stvaranja – odgovara Mirna čiji je potencijal prepoznao i naš proslavljeni redatelj Vinko Brešan. – Prije više od godinu dana dobila sam poziv na audiciju za predstavu Vinka Brešana i dobila sam ulogu. Predstava se trebala igrati na prošlogodišnjem izdanju “Splitskog ljeta”, no zbog pandemije projekt nije zaživio. Svejedno sam počašćena što me jedan tako veliki redatelj odabrao za svoju predstavu. Nadam se da ću uskoro imati priliku surađivati s njim – govori Mirna. Osim glume, velika je zaljubljenica i u ples kojim se bavi od djetinjstva.

– Plesom sam se bavila od malih nogu. Moja majka vodi Plesni teatar Sjene u Šibeniku, i ondje sam se plesno odgojila. Iako se više ne bavim aktivno plesom, on će uvijek biti moja velika ljubav i važan dio mog života. Zbog njega mogu reći da sam se i počela baviti glumom – kaže Mirna koja je uvjerena da nema bojazni za mlade glumce u Hrvatskoj. – Mislim da svatko ima šansu ako je želi i ako se dovoljno trudi. Za svakoga postoji neka uloga i neko mjesto u ovom našem poslu. Naravno da bih pokušala raditi i u inozemstvu, ali dugoročno gledajući, voljela bih živjeti i ostvariti karijeru u Hrvatskoj – napominje Mihelčić. Iako joj mnogi predviđaju veliku budućnost, Mirna je čvrsto na zemlji što se tiče projekata koje priželjkuje.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
– Kao mlada glumica koja je tek na početku karijere, voljela bih raditi i surađivati s raznim redateljima i glumcima i steći što više znanja i iskustva. Naravno da maštam o nečemu što bi spojilo sve moje ljubavi, odnosno željela bih dobiti priliku da igram u mjuziklu – otkriva nam Mirna. Za kraj smo pokušali doznati i nešto više o njezinu privatnom životu. Iako na društvenim mrežama ne krije da je sretno zaljubljena, na pitanja o svom ljubavnom životu nevoljko odgovara. – Voljela bih da se govori o mom radu, a ne o mom privatnom životu, tako da ću i ubuduće ovakva pitanja pokušati izbjeći – kroz smijeh zaključuje šibenska glumica.

VIDEO Roger Federer odmara s obitelji na Lošinju 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.