TATTOO

Sjećate li se Loreen? Eurovizijska pobjednica najveći je favorit za novu pobjedu

Foto: DPA/Pixsell
loreen
Foto: 'VYACHESLAV OSELEDKO'
Loreen
Foto: Reuters
'Loreen of Sweden holds the trophy and flowers after winning the Eurovision song contest in Baku, May 27, 2012. REUTERS/David Mdzinarishvili (AZERBAIJAN - Tags: ENTERTAINMENT)'
Foto: 'BIGPICTURESPHOTO.COM/BigPictures'
'WORLD RIGHTS Winner of the Eurovision song contest Loreen from Sweeden on press conference kissing her mother. Crystal Hall, Baku, Republic of Azerbaijan. 26/05/12 BYLINE BIGPICTURESPHOTO.COM: REF
24.02.2023.
u 19:15
Nova pjesma se zove Tattoo i eurovizijski fanovi predviđaju sjajan plasman na Eurosongu. Zasad je objavljen samo dio pjesme kojoj kladionice daju čak 43 posto šanse za pobjedu na Melodifestivalenu, koji će se održati 11. ožujka u Stockholmu
Pogledaj originalni članak

Švedska pjevačica Loreen (39) prije 11 godina s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na Euroviziji, a ta je pjesma mnogima i danas jedna od najboljih eurovizijskih pobjednica. Nakon što je objavljeno kako će se Loreen ove godine natjecati na švedskom izboru za Eurosong, ta je zemlja odmah skočila na prvo mjesto na kladionicima, pretekavši tako Ukrajinu. 

Nova pjesma se zove Tattoo i eurovizijski fanovi predviđaju sjajan plasman na Eurosongu. Zasad je objavljen samo dio pjesme kojoj kladionice daju čak 43 posto šanse za pobjedu na Melodifestivalenu, koji će se održati 11. ožujka u Stockholmu. Inače, Loreen će ovo biti četvrti put da se natječe na švedskom izboru za Euroviziju. Prvi put je tu nastupala 2011. s ‘My Heart Is Refusing Me‘,  2017. nije se uspjela s pjesmom  ‘Statements‘ plasirati u finale. Ako bi pobijedila u Liverpoolu postala bi prva žena koja je dva puta slavila na Pjesmi Eurovizije. Jedini muškarac kojem je to uspjelo je Johnny Logan.

Lorine Zineb Nora Talhaoui rođena je u marokanskoj obitelji u Stockholmu, a  prvi nastup imala je  u televizijskom natjecanju Idol 2004. godine, zauzevši četvrto mjesto. Sljedeće godine je izdala svoj prvi singl, 'The Snake', s bendom Rob'n'Raz i postala televizijska voditeljica na TV400. Dok je radila kao producentica segmenta i redateljica za nekoliko švedskih reality TV emisija, ušla je na Melodifestivalen 2011. s pjesmom 'My Heart Is Refusing Me', koja je postala top 10 hitova u Švedskoj.

Pobjedom na Eurosongu Loreen je u rodnoj Švedskoj nehotice pokrenula trend "ponosnog" pokazivanja dlakavih pazuha. Sve je počelo kad je kamera na Melodifestivalenu, švedskoj inačici Dore, snimila Linu Ehrin kako diže ruke slaveći pobjedu favoritkinje Loreen.

Dlakavi pazusi knjižničarke iz središnje Švedske na nacionalnoj su se televiziji vidjeli tek nekoliko sekundi, ali ubrzo se pojavila fotografija na društvenim mrežama. U samo nekoliko sati tisuće ljudi su lajkale ili ostavile komentare pune mržnje i uvreda, a osnovane su i razne grupe "za" i "protiv" brijanja pazuha. Zatim su švedske aktivistice odlučile organizirati protest "Povratak dlakama!" tvrdeći da izmišljene norme ljepote služe za kontrolu žena.

Inače, Hrvatski predstavnici na ovogodišnjoj Euroviziji su riječki rockeri Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'. Let 3 pobijedio je na našem izboru za pjesmu Eurovizije, Dori te ukupno osvojili 279 bodova od žirija i publike.  Istaknuli su se  svojom pjesmom, dolaskom u dvoranu, ali i scenskim nastupom. Članovi grupe na pozornici su se prvo pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
00:04 25.02.2023.

Ne sjećamo se i nadam se da neće biti razloga da bi je se trebali siječati ŠČ!