JOŠ NASTUPA

Sjećate li se Nika Kershawa? Evo kako danas izgleda velika tinejdžerska zvijezda 80-ih

Foto: Promo
Nik Kershaw
Foto: Richard Goldschmidt
Rewind Festival South
Foto: Yui Mok/PRESS ASSOCIATION
London: Poznati doalze na Rock Ball 2011
Foto: Marc Vorwerk/SULUPRESS.DE
Nik Kershaw at the Berliner Rundfunk Open Air 2019
01.03.2022.
u 16:15
Kershaw je sredinom osamdesetih imao velike hitove "Wouldn't It Be Good?", "The Riddle" i "I Won't Let The Sun Go Down On Me". Nastupao je i na Live Aidu 1985. godine, a sir Elton John ga je karakterizirao kao najboljeg tekstopisca jedne generacije
Pogledaj originalni članak

Ako ste odrastali u 80-ima onda niste mogli izbjeći britanskog pjevača Nika Kershawa, koji je tada bio jedna od najvećih teen zvijezda.  Kershaw danas slavi 64. rođendan i još nastupa. Rođen je u engleskom gradu Bristolu 1958. godine.

Prvi i drugi albumi "Human racing" i The Riddle" dosegli su platinastu nakladu, a s njih su skinuti megahitovi "Wouldn't It Be Good?", "The Riddle" i "I Won't Let The Sun Go Down On Me". Nastupao je i na Live Aidu 1985. godine, a sir Elton John ga je karakterizirao kao najboljeg tekstopisca jedne generacije. 

Dosad je izdao devet albuma, a posljednji "Oxymoron" izašao je 2020. godine.  Kershawova prva supruga bila je Kanađanka Sheri Kershaw, i sama glazbenica koja se pojavila na nekoliko Kershawovih ranih albuma. Par se vjenčao u srpnju 1983., imao troje djece zajedno, a razveo se 2003. Njegov drugi sin rođen je s Downovim sindromom.

Glazbenik se ponovno oženio 2009. godine i također je dobio dijete sa svojom drugom ženom Sarom. Godine 2019. Kershaw je dobio počasni doktorat Sveučilišta u Suffolku za svoje usluge u glazbenoj industriji.

VIDEO: Mia Dimšić i Damir Bačić govore o Dori i optužbama kako je pjesma Guilty Pleasure - plagijat

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.