Mira Bićanić

Sjećate li se prve hrvatske milijunašice? Predaje u srpskoj školi i više nije plavuša

Foto: Privatna arhiva/Screenshot/Željko Lukunić
Foto: YouTube Screenhshot
Foto: YouTube Screenhshot
Foto: YouTube Screenhshot
06.07.2024.
u 20:00
Popularni voditelj Tarik Filipović u veljači se na društvenoj mreži Instagram prisjetio prve i jedine hrvatske pobjednice u kvizu "Tko želi biti milijunaš", a mi smo se prisjetili gdje je danas i čime se bavi Mira Bićanić.
Pogledaj originalni članak

Nedavno je ususret ljetu završila s emitiranjem na malim ekranima  i omiljena emisija, odnosno kviz "Tko želi biti milijunaš?", a kojeg vodi legendarni glumac i voditelj Tarik Filipović. Također, ako se prisjetimo, u veljači ove godine se i sam sjetio jedine ženske pobjednice ovog kviza, a mi smo se prisjetili gdje je danas i čime se bavi Mira Bićanić

Jedna od nezaboravnih hrvatskim milijunašica bila je plavokosa profesorica hrvatskog jezika Mira Bićanić iz Virovitice koja je 2003. godine odnijela pobjedu u popularnoj emisiji "Tko želi biti milijunaš". Voditelj i glumac Tarik Filipović na društvenoj mreži Instagram prisjetio se prve milijunašice iz kviza znanja i objavio video trenutak kada je Mira osvojila milijun kuna. Naime, profesorica hrvatskog jezika tada je imala trideset godina, a svoj prvi milijun osvojila je 14. lipnja 2003. godine, a na posljednjem pitanju iskoristila je joker "pitaj publiku". Pitanje za milijun kuna glasilo je: "Koja je od navedenih TV voditeljica godine 2001. istrčala Pariški maraton?", a ponuđeni odgovori bili su: Mirjana Hrga, Sandra Antolić, Mirna Zidarić, Ines Preindl.

Maraton joj je donio milijun kuna, a onda se godinama ništa nije znalo o simpatičnoj plavuši Miri koja je odmah otkrila da će od milijun kuna sebi osigurati nekretninu, odnosno krov nad glavom. Dvadeset godina, uskoro 21., Mira ima svoj stan i trenutno radi kao profesorica hrvatskog jezika u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji "Kantakuzina Katarina Branković" u Zagrebu, a upravo se u hrvatsku metropolu preselila nakon osvojenog iznosa u popularnom kvizu. 

 

Foto: YouTube Screenhshot
Foto: YouTube Screenhshot
Foto: YouTube Screenhshot
Foto: Privatna arhiva/Screenshot/Željko Lukunić

 

VEZANI ČLANCI:

 

Prošle je godine Mira Bićanić bila gošća kod Lade Tomičića u emisiji "Zavidavanje", a govorila je o svom pozivu profesorice i ljubavi prema djeci s kojom se kao prosvjetna radnica ruži već 21. godinu. Mira je u svojoj školi poznata kao dobra profesorica koju učenici obožavaju, a jedna od njezinih učenica je rekla: "Profesorica nam ne predaje samo hrvatski jezik, ona predaje život", rekla je.

 

VIDEO: Blues se vratio na obalu Cetine: Počeo je Thrill Blues Festival, pogledajte kako je bilo prvu večer

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
07:59 07.07.2024.

U Hrvatskoj nema srpskih škola, sve su hrvatske.

MI
mikimouse12
03:43 07.07.2024.

Navukli me samo jer sam pomislio da se preselila preko granice, a kad sam procital ono sto me zanimalo je da se preselila u ZG i predaje u skoli

Avatar Žuti
Žuti
22:03 06.07.2024.

Milijun kuna je ništa. To se potroši u sekundi ako čovjek nema vlastitu nekretninu.