frank k'o pola

Skupina prijatelja filmofila osnovala je bend, a prvim singlom najavljuju i album

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
11.10.2024.
u 00:05
Bend Frank K'o Pola čine: vokal i gitarist Almir, Emil na kljavama, Damir na bas gitari, a Hrvoje na bubnju.
Pogledaj originalni članak

Novi bend je u gradu! Prva je to vijest koju donosimo u ovom tekstu. Bend Frank K'o Pola čine: vokal i gitarist Almir, Emil na kljavama, Damir na bas gitari, a Hrvoje na bubnju. Nastanak benda dogodio se spontano.

- Kako se obično ekipa nalazi recimo na nogometu srijedom navečer ili nekim drugim danom, mi smo se spontano počeli nalaziti na druženju probama petkom i to smo druženje odlučili pretvoriti u bend - kažu te dodaju da su svi veliki filmofili pa je tako došlo i do imena.

- Nekako je izronilo ime Francisa Forda Coppole kao inspiracija, naravno u prilagođenom obliku - kažu članovi benda koji već nekoliko godina zajedno sviraju, a sada su se odlučili za sudbonosan potez.

- Rekli smo il' sad il' nikada. Otkad smo se okupili, radimo prvenstveno na autorskim stvarima pa se nakupilo materijala i pjesama. Odlučili smo krenuti u potragu za nekime koga bi to zanimalo i Dallas Records nas je odlučio podržati u tom pothvatu i tako smo iskočili u eter sa svojim prvim singlom - kažu dečki iz Frank K'o Pole te tako dolazimo i do druge velike vijesti, a to je da su izbacili svoj debitantski singl. "Padobran" je svjetlo dana ugledao krajem kolovoza, a članovi benda šaljivo poručuju da pjesma ne promovira ekstremno padobranstvo te sve pozivaju da poslušaju pjesmu za više detalja.

Singl prati i spot u kojem su vizualno predočili ovo izbacivanje u eter kroz prizmu padobranstva i avijatičarstva, a snimili su ga u sportskoj zračnoj luci i muzeju zrakoplovstva u Vrsaru. Za realizaciju samog spota je zaslužan Veno Mušinović koji je sve koordinirao pod svojom redateljskom palicom, a reakcijama publike za sada su vrlo zadovoljni. Gledajući spot nismo mogli zaobići ni pitanje o njihovim avanturama skakanja s padobranom.

- Nismo ali s padobranom, iako je bilo ideja oko toga. Skakali smo u svojim životima s raznih stvari, evo prije neki dan nam se bubnjar bacio ničim izazvan iz čamca u brzake Une na raftingu bez prsluka. Duha za avanturu nam ne nedostaje - kažu kroz smijeh. Ovom pjesmom najavljuju i svoj album koji planiraju kroz nekoliko mjeseci.

VEZANI ČLANCI:

- U međuvremenu ćemo predstaviti još nekoliko singlova s albuma prije njegovog izlaska. Pjesme su već gotove i na hrpi, njih 14. Također, i drugi album je u cijelosti već gotov, pjesme su tu i počinjemo s planovima za njihovo snimanje. Planovi za dalje su svirke i prvenstveno zajedničko guštanje u tome s ljudima - kažu.

To potvrđuju time što sve svoje slobodno vrijeme posvećuju svirkama, a što se tiče poslova koje rade uz bend kratko poručuju: - Radimo, naravno, egzistencija je zeznuta stvar, tako da kao i većina ljudi nemamo izbora, od nečega se mora i živjeti - ističu. U svojim glazbenim karijerama kao najveću podršku izdvajaju obitelj i prijatelje.

- Svakako je lakše započeti sve ovo uz ovakvu podršku u našim godinama jer bi se sve ovo drugačije moglo protumačiti i kao kriza srednjih godina - zaključuju kroz smijeh.

VIDEO Otkriveno zašto se novinarka HRT-a srušila usred javljanja uživo u Dnevnik

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.