Matea matković

Slavonka koja je u Beogradu izvela zagorski hit: 'Htjela sam napraviti nešto neviđeno, a iznenadile su me poruke koje primam'

Foto: Screenshot/YouTube, Privatna arhiva
Foto: Screenshot/youtube
Foto: Screenshot/youtube
Foto: Screenshot/youtube
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
23.02.2022.
u 08:00
- Sretna sam što se moj dugogodišnji rad prepoznao i što je nagrađen. Svaka reklama je, naravno, dobra reklama - kazala je Đakovčanka koja je postala internetska senzacija nakon što je otpjevala "Lepe ti je Zagorje zelene".
Pogledaj originalni članak

Pjevačica Matea Matković (24) iz Đakova postala je prava internetska senzacija nakon što je na pozornici popularnog glazbenog showa "Zvezde Granda"' koji se snima u Beogradu otpjevala poznatu zagorsku pjesmu "Lepe ti je Zagorje zelene". Članove žirija iznenadila je njezina točka i dok su jedni oduševljeno poskakivali i pjevušili zajedno s Mateom, drugi su iskazati svoje nezadovoljstvo poput Marije Šerifović koja je kolutala očima. Matea je svoj nastup popratila koreografijom, a na pozornicu je izašla u bijeloj haljini i visokim bijelim čizmama te s pletenom košarom koja joj je poslužila kao rekvizit. Mlada pjevačica otkrila je zašto je izvela tu pjesmu.

Foto: Screenshot/youtube
- Pjesmu je izabrala moja mentorica Ana Bekuta tako da je taj izbor, kao i za sve pjesme dosad, bio u dogovoru s njom - rekla je Matea kojoj to nije prvi nastup u showu te dodala da ta pjesma nikad nije izvedena na toj pozornici.

- Zašto ne bih donijela i pokazala nešto novo i drukčije?! Tako da sam bez problema prihvatila taj odabir. Poanta ovog posla je biti prepoznatljiv te napraviti nešto što dosad nitko nije - objasnila je. Matković je dodala da je za njezinu simpatičnu koreografiju zaslužna Mia Varešanović Nemet, a za styling Salon vjenčanica La Mirada iz Osijeka.

Pjevačica je otkrila i je li zadovoljna komentarima žirija te je naglasila da su svi članovi žirija pozitivno reagirali te da joj je Marija Šerifović, čiju su reakciju mnogi protumačili negativnom, dala glas i u preglasavanju. Osvrnula se i na reakcije publike na društvenim mrežama.

- Zaista sam iznenađena brojem pozitivnih komentara koje sam dobila te porukama podrške što pjevam baš taj repertoar. Naravno, uvijek ima negativnih komentara, no na to se zaista ne obazirem. Zli ljudi mi daju vjetar u leđa i još veću vjeru u sebe! - rekla je te dodala da nije očekivala toliki odjek.

- Sretna sam što se moj dugogodišnji rad prepoznao i što je nagrađen. Svaka reklama je, naravno, dobra reklama - kazala je Đakovčanka.

Foto: Privatna arhiva
Matea je prije pola godine završila učiteljski studij na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, ali je nakon diplome ipak odlučila krenuti drugim putem.

- Odlučila sam se posvetiti svojoj najvećoj strasti – pjevanju, a zato sam se i prijavila na "Zvezde Granda" koje pratim godinama - objasnila je te dodala da je trenutačno 100 posto posvećena glazbenoj karijeri. Mladoj Đakovčanki najveća podrška je obitelj, koja joj je uvijek na prvome mjestu. Matea se prisjetila i njihove reakcije kada im je rekla da se prijavila za "Zvezde Granda".

- Svi su bili iznenađeni mojom prijavom, ali što god ja odlučila, oni su uz mene. Da nije njih, ja ne bih bila to što danas jesam - naglasila je.

Matea se hrvatskoj javnosti predstavila prije nekoliko godina kao pjevačica grupe Teška industrija s kojom je snimila singl "Sve mogu lažima". Otkrila nam je i koji su joj sljedeći planovi.

- Snimila sam novu pjesmu koju je radio moj dragi kolega iz Teške industrije Vedad Hadžiavdić, za koju bih uskoro trebala snimiti spot - najavila je.

Matković je u showu izvela i pjesme "Uzalud vam trud, svirači", "Da nije ljubavi", "Dodiri od stakla", "Uno momento" te druge čime je pokazala da može izvesti razne žanrove, pa smo je pitali koji žanr najviše pjeva. - Na nastupima pjevam miks svega. Naravno, ovisi o publici koja me zove i o tome što zahtijeva. Od popa, rocka, zabavnjaka, narodnjaka, turbofolka te tamburaških pjesama - objasnila je.

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Mudlin
Mudlin
17:28 23.02.2022.

Redovito praćenje svake sekunde zbivanja u bijelogradu i u zapadnoj turskoj, kaj ne? Uz plaću u Hrvatskim kunama,

MA
MalenaB
08:38 23.02.2022.

Za nepovjerovati je da će joj Zvezde Granade biti odskočna daska u pjevačkoj karijeri ..

Avatar vidikurza
vidikurza
08:33 23.02.2022.

Jako bih volio čuti "Igrale se Delije" u Zagrebu.