u veljači

Službena stranica Eurovizije objavila dvadeset najgledanijih nastupa, 'Mama ŠČ' je na visokom mjestu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Let 3
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opatija: Konferencija za medije uoči održavanje Dore
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opatija: Konferencija za medije uoči održavanje Dore
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opatija: Izvo?a?i stigli u dvoranu Marino Cvetkovi? gdje ?e se održati "Dora 2023."
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: GOK
Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama ŠČ!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!
Foto: GOK
Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama Š?!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!
Foto: Renato Branđolica/HRT
03.03.2023.
u 16:45
Među dvadeset najgledanijih, na visokom trećem mjestu našao se i hrvatski predstavnik, riječki rock bend Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'. Ispred nas, na drugom mjestu našao se ruski Little Big s pjesmom iz 2020., 'Uno'. Prvo mjesto zauzela je Norvežanka Alessandra s ovogodišnjim hitom 'Queen Of Kings'.
Pogledaj originalni članak

Eurovizija je najavljena za sredinu svibnja, a kako se datum približava zna se sve veći broj predstavnika i pjesama koje će izvesti. Na službenim stranicama natjecanja prati se  popularnost pjesama na društvenim mrežama i streaming platformama, a sada su objavili i kompilacijski video najgledanijih nastupa i videa za veljaču. Među dvadeset najgledanijih, na visokom trećem mjestu našao se i hrvatski predstavnik, riječki rock bend Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'.

Što se tiče ostalih, u prvih deset istaknuli su se slovenski Joker Out, norveški Alexander Rybak, talijanski Maneskin, francuska La Zarra, Španjolke Chanel i Blanca Paloma i Albanac Luiz Ejlli. Ispred nas, na drugom mjestu našao se ruski Little Big s pjesmom iz 2020., 'Uno'. 

 Prvo mjesto zauzela je Norvežanka Alessandra s ovogodišnjim hitom 'Queen Of Kings'.

Inače, pjesma 'Mama ŠČ!' prikupila je 1,9 milijuna pregleda. Što se tiče stanja na službenim kladionicama, Let 3 je nakon pobjede bio na 29. mjestu te brzo došao na 14., da bi sada pao na 16. mjesto. 

Dodajmo da su riječki rockeri spremni napraviti glazbeno-scenski spektakl, kao što su ga napravili i na našem izboru u Opatiji.  Članovi grupe tada su se na pozornici Dore se pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama. Na natjecanje su stigli velikim traktorom vozeći se u prikolici, a osvojili su srca i žirija i publike. 

Također, dodajmo da Let 3 nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri 9. svibnja te će tako tražiti svoju ulaznicu u finale.

Podsjetimo, iako je prošle godine na Euroviziji pobijedio Kalush Orchestra, predstavnik Ukrajine, domaćin natjecanja je Engleska. Naime, Ukrajinci su zaključili da zbog situacije u zemlji ne mogu održati ovo natjecanje te domaćinstvo prepustili drugoplasiranoj državi, Velikoj Britaniji. Natjecanje će se odviti u Liverpoolu. Nedavno smo saznali i voditelje ovog spektakla u organizaciji BBC, a to su: britanska glumica Hannah Waddingham (48), glazbenica Alesha Dixon (44) i ukrajinska pjevačica Julia Sanina (32). Njima će se u finalnoj emisiji pridružiti i poznati voditelj Graham Norton (59). 

VIDEO Vlado Kalember: 'Kad smo se rastajali, Ana je u sudnici sjedila pored mene i držala me za ruku'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DA
damascus
18:22 03.03.2023.

Zar je moguće da Rusija nastupa na Euroviziji?

V0
Vlaskoulicanec4.0
09:17 05.03.2023.

@rubi: objasnite što je Bukva krivo napisao/la! I molim bez floskula i parola nego samo argumentirano!

Avatar Bukva4
Bukva4
19:42 03.03.2023.

Letu 3 treba odati jedno priznanje, ali samo u ovoj stvari, naime kroz svoj pseudo glazbeni izričaj detektirali su trenutno svjetski problem. Mama ŠČ je mnogo više nego što na prvi pogled predstavlja. Ona pokazuje današnji svijet, odnosno dva pola, anglosaksonski i njihove duboke države, okultne oligarhije koja vodi rat protiv Rusije - do posljednjeg Ukrajinca. "Onaj mali psihopat" = Zelenski, dakle mali je, metar i žilet, a usto zaista se ponaša poput povampirenog psihopata dok traži oružje i time miče fokus sa sebe, odnosno svoje izdaje - mislim pozivati vječnog "neprijatelja" da rasporedi nuklearne bojne glave najvećoj svjetskoj sili njoj uz kuću?? Amerika ga je kupila jeftino, a on izdao svoju zemlju skupo, jako skupo - spaljena zemlja. Sada nema natrag i sve ovo je šarada za javnost i sad se kao on bori za svoju zemlju. 🤦🏻‍♂️ Glumac kojeg režira zapadna okultna oligarhija je prodana duša koja sa takvim lakoćom promatra kako mu je više od 20, hej 20 milijuna ljudi otišlo iz zemlje. Dalje opet zelena boja, zeleni traktor kojim su došli na Doru te "krokodilski psihopat" krokodil je zelen, a Zelenski je stalno odjeven u krokodilski boju. Sve je jasno. Rakete na sceni pokazuju dokle je ovo sve došlo. Ne sa Mjeseca, sa Marsa nego iz susjedne galaksije se vidi da duboka država ili okultna oligarhija anglosaksonska gubi svoju moć i zato su počeli sa ratovima. Za početak geopolitičkih tektonskih zbivanja izabrana je Ukrajina, a opet pomoću prodane duše Zelenskog.