podignuo prašinu

Smatrate li Šprajcovu izjavu homofobnim ispadom ili dobrom šalom?

Foto: RTL
Smatrate li Šprajcovu izjavu homofobnim ispadom ili dobrom šalom?
06.02.2019.
u 18:16
Zoran Šprajc u svom je stilu prokomentirao vijest o prinovi srpske premijerke Ane Brnabić i njezine partnerice Milice Đurđić, a njegova izjava naišla je na negodovanje dijela javnosti.
Pogledaj originalni članak

Zoran Šprajc ponovno je podignuo prašinu izjavom u sinoćnjoj emisiji "RTL Direkt". Voditelj je, naime, u svom stilu prokomentirao vijest o prinovi srpske premijerke Ane Brnabić i njezine partnerice Milice Đurđić, a njegova izjava naišla je na negodovanje dijela javnosti. 

– Srpska premijerka Ana Brnabić postat će mama, odnosno tata, kak' se uzme – izjavio je Šprajc u emisiji. Njegova najava nikako se nije svidjela nekim gledateljima koji su svoje nezadovoljstvo izrazili putem Facebook grupe "Seksizam naš svagdašnji" okarakteriziravši njegov potez homofobnim. 

Homofobija – stoji otisnuto podebljanim crvenim slovima uz Šprajcovu fotografiju i izjavu na spomenutoj Facebook stranici. Neki su nezadovoljstvo izrazili i u komentarima poručivši voditelju da njegova izjava nije bila nimalo duhovita. "Jako ružno", "Ovo je razočaranje", "Izjave su otrcane i glupe tako da izbjegavam gledati RTL direkt kad on vodi. Stvarno primitivan i umišljen lik", samo su neki od komentara nezadovoljnih gledatelja. Ipak, bilo je i onih koji su stali uz Šprajcovu objavu. 

– Al ga svi se*ete. Homofobni komentar, Šprajc ovakav onakav. Komentar je odraz njega samoga, a koliko znam, još uvijek svi imamo pravo na vlastito mišljenje, iako vjerujem da će i to uskoro država probati zakonom ukinuti. Ako vam se ne sviđaju njegova razmišljanja, prestanite ga gledati, pratiti i komentirati. Šprajc je zakon! P.S. ne znam čime je on to uvrijedio LGBT zajednicu jednim šaljivim komentarom?! Jer kad komentira ministra za nabavku zrakoplova, to je ok. Kad komentira predsjednicu i to je ok, ali ako je slučajno pipnuo tabu temu, odmah ne valja... dvolični i glupi ljudi samo se hvataju na ovo – glasi komentar koji je ispod objave izazvao najviše reakcija. 

Pogledajte i gdje su danas i što rade bivše prve dame TV-a. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 194

Avatar rubinet
rubinet
18:25 06.02.2019.

Ljevičari vole Dotičnog kad se sprda s Hrvatskom. Ali čim se dotakne istospolaca tad im nije više drag.

Avatar Asterix
Asterix
19:00 06.02.2019.

Dijete živi s 2 muška roditelja. Jednom upadne u kupaonicu prilikom tuširanja jednoga od njih: joj tata što ti je velik. Nije to ništa sine, da vidiš koliki je mami.

DO
dom7
18:35 06.02.2019.

Moram mu čestitati jer ništa nije krivo rekao...