Put uspjeha

Sramežljivi sin farmera postao je seksi viking i zaludio žene diljem svijeta

Foto: Promo
Travis Fimmel Vikinzi
Foto: Pickbox
Foto: PA/Pixsell, IPA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell, IPA/Pixsell
Foto: Promo
Travis Fimmel Vikinzi
Foto: Promo
Travis Fimmel Vikinzi
04.11.2017.
u 08:23
Tajanstveni i tih Australac nastavio bi s anonimnim životom, boreći se s dugovima, da ga u teretani nisu zamijetili modni skauti. Postao je traženi model što mu je otvorilo put prema glumi i seriji "Vikinzi".
Pogledaj originalni članak

Postoji jedan jako dobar razlog zašto je serija “Vikinzi” tako popularna među ženskom publikom - Ragnar Lothbrok.

Tog vikinškog kralja nebesko plavih očiju, visokog, razvijenog torza i brutalno nepristojnog ponašanja glumi Travis Fimmel. Uloga mu je otvorila vrata slave i bogatstva te mu donijela titulu seks-simbola današnjice, o čemu do prije 15 godina nije mogao ni sanjati. Odrastao je na mliječnoj farmi u Australiji s dvojicom braće i kao tinejdžer se preselio u Melbourne kako bi postao igrač ragbija za klub St. Kilda. U tome ga je spriječila slomljena noga, prije nego što mu je prva sezona uopće započela. Snovi su mu se raspali i neko vrijeme nije znao što bi sa sobom.

Počeo je studirati arhitekturu, no predomislio se, krenuo putovati i upustio se u pomalo nomadski život. Bio je pred bankrotom kad su ga u teretani u predgrađu Melbournea uočili modni skauti agencije Chadwick Models. Potpisao je s njima ugovor i ubrzo, 2002., odletio u Los Angeles, gdje su mu se otvorila vrata. Uspio je gotovo preko noći potpisavši ugovor s Calvinom Kleinom te se njegova fotografija u donjem rublju pojavila na reklamama i jumbo plakatima. Postao je prvi muški model na svijetu koji je osigurao
milijunski ugovor, što je pravi pothvat jer muški modeli zarađuju gotovo 10 puta manje od ženskih.

Slavni plakat u kojem pozira u donjem rublju Calvin Klein morao je biti skinut u Londonu kraj jednog raskrižja jer je izazivao previše nesreća. Vozačice su, naime, više gledale u njega nego na cestu. Ubrzo ga je magazin People proglasio i najseksi neženjom na svijetu i najtraženijim modelom. No Travis je želio glumačku karijeru, a ne samo onu modela i 2003. godine počeo je pohađati satove glume. Trebale su mu dvije godine da skupi hrabrost i ode na prvu audiciju.

“Bit glume je u tome da pobijedite strahove i dopustite si da ljudi vide da ste ranjivi”, rekao je jednom prilikom. Glumio je s Patrickom Swayzejem i Matthewom McConaugheyjem, kao i uz Adriena Brodyja i Foresta Whitakera u nizu epizodnih uloga. No tek mu je glavna uloga u seriji “Vikinzi” donijela priznanje ne samo zbog dobrog izgleda nego i zbog glume.

O tome i želi da se piše. Nevjerojatno je tajanstven, ne može se gotovo ništa pročitati o njegovu privatnom životu i na događanjima se pojavljuje samo ako to mora zbog posla. Često mijenja temu kad ga se pita o obitelji, odrastanju ili vezama.
Isto tako nema profil na Instagramu i Twitteru na kojem bi ga obožavatelji mogli pratiti, jer vjeruje kako bi njegov privatni život trebao biti daleko od očiju javnosti.

“Ja sam tiha osoba, od onih koji vole biti na oceanu i veslati. Moj život jednostavno nije tako zanimljiv da ga oglašavam na internetu. Uopće ne volim tehnologiju. Ja sam dečko s farme i sa sela. Radije bih živio u nekom prošlom vremenu”, rekao je jednom. Isto tako tvrdi da nikada nije želio postati slavan, za razliku od njegova alter ega Ragnara. U Sjedinjene Države preselio se prije 15 godina sa samo jednom misijom - da zaradi novac.

“Samo sam htio biti ponosan na svoj posao i ono čime se bavim. Nažalost, u glumačkim vodama moraš postati popularan, jer samo to znači da si uspio. To je dio koji mi se najmanje sviđa. Ja samo želim obaviti posao i otići kući”, priznao je. Osim toga je i vrlo sramežljiv.

- “Vrlo mi je neugodno ljubiti se i snimati intimne scene pred kamerom. Jednostavno nije prirodno”, rekao je i iznenadio sve fanove, jer njegovi vrući zagrljaji s Katheryn Winnick, koja glumi Lagerthau u seriji “Vikinzi”, kao i s Alyssom Sutherland, koja je princeza Aslaug, izgledaju vrlo prirodno. Ono što, međutim, voli i što je njegov teritorij su sitne podvale i šale koje neprestano priređuje kolegama na setu Vikinga.

“Vješa boce s vodom iznad vrata, zove glumce s mobitela producenata kako bi im izmijenio satnicu, a jednom je stavio i živu kokoš u automobil. Možete zamisliti kako je auto nakon toga izgledao”, ispričao je Gustaf Skarsgard, koji igra Flokija.
Za ulogu Ragnara morao je i nositi ekstenzije, što mu je isto tako bilo vrlo nezgodno, osobito zato što se morao tuširati s plastičnom kapom kako ne bi otpale i kako bi izgledao kao dugokosi ratnik na malim ekranima.
Kad ne snima Vikinge u Irskoj, Travis najradije vrijeme provodi u rodnoj Australiji i posjećuje farmu na kojoj je odrastao.

“Snimamo na lokaciji sat vremena udaljenoj od Dublina, gdje su prekrasna jezera. Obožavam raditi na tako divnim mjestima, volim prirodu”, rekao je slavni kralj Vikinga i otkrio kako mu je plan kupiti farmu i baviti se radom na zemlji jednoga dana te napustiti glamurozan svijet glume. Obožavateljice sa strepnjom čekaju hoće li se to i dogoditi.

VIDEO: Botoks uništio lica slavnih glumica

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ME
Menjik
09:34 04.11.2017.

10 puta manje muski modeli zaradjuju nego zenski. Gdje su feministice kad se treba boriti za ravnopravnost placa?

LU
lukathereem
14:40 04.11.2017.

gdje su kad treba raditi na skeli i razne fizičke poslove?