Simpatična Zagrepčanka

Sunčana osvojila 15 tisuća eura u Superpotjeri, ali i srca gledatelja: 'Ovo je velika pobjeda, zaslužila je'

Foto: HRT screenshoot
Foto: HRT screenshoot
Foto: HRT screenshoot
Foto: Facebook
Foto: HRT screenshoot
17.04.2023.
u 09:08
Natjecateljica Sunčana Orešić iz Zagreba sinoć je pobijedila lovce i osvojila 15 tisuća eura u kvizu, a nakon emisije komplimenti na račun ove Zagrepčanke počeli su se nizati i na društvenim mrežama
Pogledaj originalni članak

U četvrtom izdanju novog HRT-ovog kviza 'Superpotjera' briljirala je Zagrepčanka Sunčana Orešić koja je svojim znanjem, koncentracijom, hrabrošću i duhovitošću oduševila gledatelje, lovce i voditelja. Fantastičnom igrom Sunčana je za dvije je sekunde razlike pobijedila četvero lovaca i osvojila 15.000 eura, a odmah nakon emisije njezin nastup postao je glavna tema na društvenim mrežama. Na Facebook stranici HRT vijesti nizali su se komplimenti na njezin račun. 

"Ima pametnih, obrazovanih i na izazove spremnih mladih. Baš se veselim njezinoj pobjedi.Nek joj je sretno i dalje", "Svaka čast, djevojka je pokazala znanje i brzo je odgovarala na pitanja", "Brza i odlučna", "Čestitam, zaslužila je", "Sitna, dinamitna i pametna. Čestitke", "Dobra je bila, treba imati i malo sreće", "Svaka čast, do kraja je ostala koncentrirana", "Cura je sve oduševila pobjedom. Skroz je simpatična", "Mladi talenti su naša budućnost", "Za svaku pohvalu", "Gledala sam je u više kvizova. Uvijek dobra, čestitke i njoj i lovcima", "Velika pobjeda", "Čestitke, bravo curo! Treba više ovakvih emisija, a ne onih za ispiranje mozgova", nizali su se komentari na društvenim mrežama. 

Foto: Facebook

Ipak, bilo je i onih koji smatraju da je kviz namješten. "Lovci znaju odgovore, nabubaju pitanja i odgovore napamet e sad samo je pitanje na koji odgovor oni zaborave ili na koliko odgovora natjecatelji odgovore brzo i ispravno.Zato to ne gledam jer je namješteno više nego što je pošteno.Djevojci svaka čast jer je bistra kao voda", komentirao je jedan korisnik na Facebooku. 

Sunčana je u prvom krugu imala četiri točna odgovora te osvojila 2000 eura. Nakon toga odlučila se boriti protiv četvero lovaca za iznos od 15.000 eura i 15 sekundi prednosti. Naime, lovci su joj u prve tri ponude ponudili 15 sekundi prednosti, a u posljednjoj ponudi ponudili su joj da igra protiv njih petero sa 10 sekundi prednosti.

Sunčana je u infarktnoj završnici uspjela pobijediti lovce. Naime, natjecateljici je ostalo dvije sekunde prednosti pred lovcima. Nakon njezine pobjede lovac Krešo ustao je, naklonio se i zapljeskao joj. - Sunčana je do kraja bila unutra. Svaka čast – rekao je Krešo. Pohvalama su je obasipali i drugi lovci. - Obasjali ste nas čim ste ušli. Bilo je hrabro, srčano i isplatilo se - kazala je Morana.

Foto: HRT

- Sekunde su odlučivale. Pohvalio bih, osim velike koncentracije i očiglednog znanja, i optimalni izbor. Uzela je taman ono što je trebala da izvuče najviše. Pokazalo se da s Mladenovim uključenjem to ne bi bilo tako. Sve pohvale. Bravo - poručio je Dean. 

Sunčana je tijekom drugog kruga zapela na nekoliko pitanja. Nije znala da je Titicaca najveće jezero u regiji Altiplano, da je J.B. van Helmont ugljikov dioksid nazvao plinom iz drveta kad ga je dobio gorenjem ugljena, te da su Connell i Marianne likovi iz romana Sally Ronney "Normalni ljudi". Tim lovaca na sva je svoja pitanja odgovorio točno, ali bilo je malo zadrške...

Inače, Sunčana je rekla da osvojeni iznos planira potrošiti na putovanja u egzotične zemlje. Dodajmo da je Sunčana iskusna kvizašica koja je sudjelovala i u Potjeri (kad su lovci bili Krešo i Mladen, kojeg je pobijedila) i na kvizu "Tko želi biti milijunaš?". 

VIDEO Žena za kojom su 80-ih uzdisali svi iznenadila je priznanjem da voli žene, a i danas izgleda sjajno

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar southman
southman
09:38 17.04.2023.

15 sekundi prednosti u samo jednoj minuti za čitavih 15.000 eur-a ?? Vrlo velikodušna ponuda lovaca !!